Mousse de banane cu unde de caramel

Nu credeam ca un mousse se poate face atat de usor. De fapt, cand am vazut prima data reteta, nici nu am crezut ca e un mousse, ci un smoothie de banane! Dar consistenta este dementiala, gustul la fel, si inteleg perfect de ce i se spune mousse! Secretul consta in banalele inghetate cu tot cu coaja. O banana care sta in congelator se va innegri (la coaja ma refer), dar miezul va ramane cremos si dulce.

Pentru vara, asta e desertul ideal. Rapid si foarte gustos, e un rasfat ideal intr-o zi torida de vara (asta a sunat de reviste!).

Ingrediente:

  • 100 g zahar brun
  • 40 g unt
  • 550 ml smantana dulce grasa (de frisca – EXCLUS VEGETALA)
  • 4 banane mari copate, racite in congelator 3 ore, cu tot cu coaja
  • o banana pentru decor
  • putina zeama de lamaie

Intai se face sosul de caramel. Se pune zaharul, untul si 150 ml din smantana intr-o cratita, pe foc mediu. Se amesteca des, pana se dizolva zaharul si se topeste untul. Se lasa compozitia sa clocoteasca in jur de trei minute (se va infoia si va face clabuci..nu-i nimic, asa trebuie!), amestecand mereu, apoi ia cratita de pe foc si lasa la racit.

Bananele se scot din congelator, se cojesc (e mai dificil putin decat o banana proaspata…si mainile iti vor ingheta! 😀 ) si se taie rondele. Se pun in blender, impreuna cu restul desmantana si zeama de lamaie. Se amesteca pana ce compozitia devine groasa si cremoasa.

Se toarna putin sos in recipientul unde vei pune mousseul (pahare inalte, sau recipiente de sticla dau cel mai bine) si se manjesc si peretii, pentru efect.  Pune mousseul in recipiente, si pune deasupra sos de caramel, din belsug. Adauga si cateva felii de banane proaspat taiate, si rade niste ciocolata neagra. NE-BU-NI-E!

Era sa uit! Daca vrei o varianta mai sanatoasa, sari peste sosul de caramel si foloseste in loc de smantana, iaurt. Pentru indulcit se pun 1-2 lingurite pline de miere! Nu mai iese chiar atat de cremos precum varianta cu smantana; de fapt, iese mai mult spre smoothie…dar tot delicios, si extrem de gustos, dar fara zahar rafinat si cu mai putine grasimi!

Lasă un comentariu