Supa de mazare si menta cu sunca

Ca tot a aparut menta, am zis sa fac o supa usoara si racoritoare (nu ca ar fi cazul de a ne racori, la ce vreme este afara…). Mazarea este o leguma fantastica din punctul meu de vedere, si imi place aproape sub orice forma. Menta, este o „buruiana” care ma unge de minune pe papilele gustative. Asa ca o combinatie intre cele doua, pentru mine, este perfecta. Daca iti place menta, trebuie sa incerci supa asta, orecum inedita.

Ingrediente:

  • ulei de masline
  • felii de sunca (bacon) subtiri
  • o mana de frunze de menta, cam 5-6 crengute
  • 500 g mazare (eu am folosit congelata)
  • 180 g smantana de gatit (nu din cea fermentata) plus 4 linguri pentru decor
  • sare si piper

Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie, si prajeste feliile de sunca, presarate cu putin piper, pana devin rumene si crocante. Scoate-le pe un servet absorbant. Cand se racesc, rupe-le in bucatele mici.

Pune intr-o craticioara apa, cam pana la jumatate. Pune sare si lasa sa fiarba. Cand fierbe, pune frunzele de menta, si lasa 30-50 de secunde. Pune si mazarea, si lasa pe foc pana se inmoaie bine si are o culoare de verde stralucitor (2-3 minute cea proaspata, 4-5 minute cea congelata). Cand e gata, scurge mazarea, dar pastreaza zeama.

Pune mazarea si menta in blender, si adauga destula zeama cat sa se poata pasa; paseaza pana obtii un piure fin. Poti folosi un blender mare sau pe cel de mana. Pune suficienta zeama ca se obtii consistenta supei (in functie de preferinte – ideal sa aibe in jur de 500 ml de lichid). Stropeste din abundenta cu ulei de masline, si pune smantana. Asezoneaza cu sare si piper, si mai mixeaza cateva secunde, sa se amestece toate.

Toarna supa in farfurii sau boluri, pune putina smantana deasupra, si amesteca usor cu lingura, ca sa ii dai forme placute (de efect! 😉 ). Presara sunca maruntita si serveste. Un deliciu! Pofta buna!

Lasă un comentariu