Pizza Margherita

Revin cu o alta reteta a mancarii mele favorite: pizza! Cred ca pizza este raspunsul universal la orice problema. Te doare o masea? pizza! Ai picat un examen? pizza! N-ai bani? pizza! Ti-e foame? pizzzzzaaaaa! Probabil e raspunsul la sensul vietii! De data aceasta e vorba de pizza Margherita, despre care se spune ca este arhetipul pizzei moderne. Este probabil cea mai simpla pizza, dar extrem de gustoasa. Secretul la pizza este sa aibe cat mai putine ingrediente!

Se spune ca aceasta pizza a fost inventata in 1889 de Raffaele Esposito, in cinstea reginei Margareta, si ca avea culorile steagului Italiei. Nu stiu daca este legenda sau istorie, cert este ca e o pizza tare buna. Mi-am luat si niste tavi speciale de la Lidl, cu ajutorul carora pot coace 4 pizza rotunde deodata, fiind etajate.

Sistemul nu merge perfect, dar merge. Secretul este de a le scoate pe rand. Intai cea de sus, si apoi se mai lasa cate 2 minute si se scot si restul. Ma rog,  cel mai simplu este sa se coaca pizza pe rand, daca nu aveti sisteme fanteziste de copt :D.

Aluatul si sosul de pizza sunt la fel ca la pizza Roma, asa ca urmati pasii de acolo. Difera doar toppingul, care este extraordinar de simplu!

Ingrediente topping:

  • mozzarella
  • ulei de masline
  • frunze proaspete de busuioc

Cum spuneam, se face aluatul, se tine 2-3 zile la rece si apoi e gata de a se lucra cu el. Se face si sosul si se lasa sa se raceasca. Mozzarella se taie felii rotunde subtirele. Se incinge cuptorul la maxim, cu minim 15 minute inainte de a baga pizza in el. Se intinde un blat subtire de pizza, se unge generos cu sos, si se pune peste mozzarella. Se stropeste cu putin ulei de masline. Se pot pune acum frunzele de busuioc, dar se vor innegri putin, asa ca o optiune mai buna este sa se presare imediat cum se scoate pizza din cuptor.

Se baga pizza la cuptor si se tine 12-14 minute. Acum depinde si cum va palce voua pizza, sau de cuptor. Mie imi place cu aluatul moale, nu crocant. Trebuie sa experimentati cu cuptorul pentru a descoperi timpul ideal pentru voi. La mine e de 12-14 minute. Se scote, si se presara frunzele de busuioc. Se taie in felii si se mananca! Pofta buna!

 

Lasă un comentariu