Piept de pui in stil italian

Seria de retete italienesti continua! Molto benne! Asta e o reteta foarte simpla, si extrem de gustoasa. Este o modalitate usoara si inventiva de a transfoma un banal piept de pui in ceva delicios. O sa va placa cu siguranta! Bucataria mediteraneana loveste din nou!

Ingrediente:

  • piept de pui
  • rosii taiate rondele
  • frunze de busuioc proaspat
  • branza cu mucegai alb (eu am folosit una italienesca, ceva piemontez, dar imi scapa numele – puteti folosi orice branza se topeste usor)
  • sare, piper, maghiran uscat, oregano uscat
  • parmezan ras (optional)

Pieptul de pui se taie pe jumatate, pentru a il subtina. Daca este nevoie se bate usor pentru a se aplatiza. Se sareaza, pipereaza si se asezoneaza cu oregano si maghiran. Se frige pieptul de pui in tigaie, cu putin ulei de masline. Cand e gata pe o parte, se intoarce, si cand a e aproape facut, se pun deasupra lui felii de rosii, frunze de busuioc si apoi cate o felie de branza. Se pune un capac peste tigaie si se lasa 2-3 minute, pana se topeste branza. Asta e tot. Se aseaza pe farfurie, si daca doriti, puteti presara parmezan ras pe deasupra. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s