Gulas ca la Szeged

Gulasul este printre mancarurile mele preferate. Acest fel de gulas, ca la Szeged, are in compozitie varza murata si smantana, fiind un fel foarte bogat si gustos. Dar, folosirea verzei murate a fost pentru mine un prilej sa ma fac de bafta. Adunati-va si ascultati ce am facut. Mie nu mi-a spus nimeni ca atunci cand folosesti varza murata, aceasta trebuie spalata dupa ce a fost scoasa din butoi. Nici macar nu m-am gandit la asta. Daca nu se spala este…acraaaa si sarataaa. Nu stiu daca e mai mult acra sau mai mult sarata ca gusturile se acopereau unul pe altul.

Deci, daca vreti o mancarica gustoasa si deosebita, spalati varza murata inainte (daca e foarte sarata opariti-o putin). Daca vreti ceva foarte acru si extrem de sarat…nu o spalati! 😀

Ingrediente:

  • 400 g carne de porc
  • o ceapa mare
  • doua mere
  • 2 linguri ulei
  • o lingura unt
  • 500 g varza murata
  • 250 ml supa de carne
  • 100 ml vin alb sec
  • 125 ml smantana acra
  • sare, piper, boia dulce
  • doua foi de dafin
  • chimen macinat

Carnea se taie in bucati mici. Ceapa si merele se decojesc si se toaca marunt. Se adauga uleiul intr-o cratita care se pune pe foc. Se pune si untul si cand s-a topit se caleste carnea cam 3 minute. Se adauga ceapa si se mai caleste totul 3 minute. Se pune varza murata, apoi merele, se toarna vinul si supa. Se pun frunzele de dafin si condimentele, dupa gust. Se pune si un praf de zahar. Se lasa sa fiarba inabusit in jur de 30 de minute, pana este carnea frageda si fiarta.

Se pune smantana, se stinge focul si se amesteca bine. Se mananca cat mai fierbinte. Pofta buna!

Lasă un comentariu