Pui tikka masala

This one is hot! Si cand spun hot..vreau sa spun iute! Si cand spun iute, vreau sa spun iuteeeeeeeee!!!!!!!, Dar bunaaaaaaaaaa!!!! Este tocmai buna sa omori orice germen si virus care iti da tarcoale. Si iutele nu acopera gustul mancarii, un gust extrem de bun si aromat. Ce sa mai, este o mancare de zile mari, daca sunteti fanii bucatariei asiatice.

Pot spune ca este una din mancarurile mele preferate. Alaturi de ea am pus niste orez simplu, fiert cu apa si sare si apoi frecat cu foarte putin ulei. Daca nu aveti uleiul de arahide din reteta, inlocuiti-l cu ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei de arhide
  • o ceapa mare taiata julien
  • 2 ardei chilli verzi, fara seminte si tocati
  • 2-3 bucati ghimbir proaspat curatat si tocat
  • 3 catei mari de usturoi pisati
  • 1/2 lingurita pudra de chilli
  • 1 lingurita turmenic (puneti pudra de curry daca nu aveti turmenic)
  • 2 lingurite garam masala (aici nu aveti cu ce inlocui, este un ingredient esential)
  • o lingura zahar brun
  • sare si piper
  • o lingura pasta de rosii
  • 400 g rosii taiate marunt (merg perfect cele de la conserva)
  • 600 g piept de pui fara piele, taiat cuburi
  • 4-6 linguri de iaurt
  • o mana de patrunjel tocat

Se incing doua linguri de ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa cateva minute. Se pun ardeii chilli, ghimbirul si se calesc 2 minute. Se pune si usturoiul, si se mai caleste totul la foc mic, 1-2 minute, amestecand continuu pentru a nu se arde usturoiul.

Se pune pudra de chilli, turmenicul si garam masala si zaharul si se condimentaza cu sare si piper. Se mai tine tigaia pe foc 1 minut, amestecand continuu, si se pun rosiile (cu tot cu lichidul din conserva)  si pasta de rosii, si se lasa sosul sa fiarba cateva minute la foc mic.  Se ia de pe foc si se pune in blender, unde se face pasta.

Se sterge bine tigaia, se incinge lingura de ulei de arahide ramasa si se prajeste puiul pana cand se rumeneste pe toate partile. Se adauga peste el sosul din blender si se mai fierbe incet 10 minute. Se pot pune si frunze de curry, daca aveti (eu n-am avut).  In functie de cat de gros sau lichid il vreti, il lasati si pe foc. Daca il vreti mai lichid se adauga putina apa fierbinte si se da in colocot. Ideea este sa aibe consistenta pe care o doriti voi.

Se pune iaurtul si jumatate din patrunjel, imediat se stinge focul, apoi se omogenizeaza iaurtul in mancare. Se pune pe farfurii si se orneaza cu restul de patrunjel. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s