Supa usoara de ciuperci

Simpla, eleganta si…..usoara! Scurt si la obiect. Asa o sa fiu si eu.

Ingrediente:

  • o ceapa mare
  • 1 catel mic de usturoi
  • 1/2 ardei gras mare
  • 2 linguri de unt
  • 150 g ciuperci champignon
  • 2 linguri de faina
  • 1/2 l supa pui
  • 125 ml lapte
  • sare si piper
  • patrunjel

Ceapa, usturoiul si ardeiul se toaca. Se topeste untul la foc mediu si se calesc 5 minute, pana se inmoaie. Intre timp se spala bine ciupercile si se taie in felii. Se pun peste restul de legume si se mai lasa 3 minute.

Se presara faina pe deasupra si se amesteca bine. Apoi se pune supa de pui si se da in clocot, la foc mare. Se continua fierberea timp de 5 minute, amestecand des, pana ce supa se leaga usor.

Se da focul mic si se pune laptele. Se potriveste de sare si piper, si se mai tine pe foc sa se incinga, dar fara clocot. Se toaca putin patrunjel si se pune in supa. Se ia de pe foc si…se mananca! Pofta buna!

Lasă un comentariu