Snitel de porc in stil dijonez

Snitelul asta…nu este chiar snitel. Adica nu este dat prin aluat si prajit. Este vorba de bucata de carne care este taiata subtire si batuta bine! Este un fel modest in calorii, dar gustos, asa ca este ideal daca vrei sa te rasfeti dar esti la dieta 😉

Ingrediente:

  • 4 snitele de porc groase de 1.5 cm – cam 700 g in total
  • un catel de usturoi
  • o lingura mustar de Dijon
  • o lingurita marar tocat
  • 2 linguri de unt
  • sare si piper

Snitelele se pun intre doua bucati de staniol si se bat pana ajung la 0.5 cm grosime. Se curata usturoiul, se toaca si se amesteca cu mustarul si mararul. Se unge carnea pe ambele parti cu acest amestec. Se incinge intr-o tigaie mare o lingura de unt si se prajesc doua snitele la foc mediu, cate 2-3 minute pe fiecare parte. Se face la fel si pentru urmatoarele doua.

Se sareaza si se pipereaza snitelele dijoneze si se orneaza cu marar. Merge langa ele o salata sau muraturi. Pofta buna!

Lasă un comentariu