Biscuiti scotieni Shortbread

Este umitor ce poate iesi din 3 ingrediente simple, in proportiile ideale! Shortbread sunt biscuiti scotieni care se fac din unt, faina si zahar. In mod traditional se  coace o foaie mare, patrata sau rotunda, si apoi se taie biscuitii. Eu am ales sa ii tai inainte de coacere si sa ii presar cu zahar, pentru o crusta dulce!

Prima reteta oficiala a aparut in Scotia in 1736. Contin mult, mult unt si sunt sfaramiciosi si…deliciosi!

Ingrdiente Shortbread:

  • 180 g unt la temperatura camerei
  • 90 g zahar
  • 2 g sare
  • 3 g pasta vanilie
  • 270 g fina alba 550
  • zahar granult pentru presarat

Freaca untul cu o lingura de lemn sau intr-un robot de bucatarie. Adauga zaharul si mixeaza 2 minute pana ce devine pufos. Adauga pasta de vanilie si mai mixeaza 30 de secunde.

Adauga faina in doua aditii, amestecand bine de fiecare data. Aduna aluatul rezultat impreuna si modeleaza-l intr-un bloc de 10-12 cm. Infasoara-l in folie alimentara si baga-l la rece cel putin doua ore. Poate fi tinut la frigider doua zile.

Scoate aluatul din frigider si intinde-l intre doua foi de copt, pentru a nu se lipi. Intinde-l intr-un patrat de 22 cm. Daca aluatul se inmoaie prea tare, baga-l in frigider pana se intareste.

Imparte aluatul in patrate egale, in unctie de cat de multi bicuiti vrei sa obtii. Taie biscuitii, pune-i in tava si presara zahar pe deasupra.

Incinge cuptorul cu ventilatie la 165 grade celsius si coace biscuitii in jur de 15 minute. Scoate tava, lasa biscuitii in ea 5-10 minute apoi muta-i pe un gratar de bucatarie sa se raceasca complet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s