Stir-fry picant de conopida

O garnitura cu iz indian. Aroma de curry transforma umila conopida intr-un adevarat festin. Poate fi mancata cu carne, mancaruri indiene sau peste, inclusiv fructe de mare. Enjoy!

Ingrediente stir-fry picant de conopida:

  • o conopida medie de aproximativ 550-600 g
  • 1/2 lingurita de seminte de schinduf
  • 1/2 lingurita de boabe de coriandru
  • 1/2 lingurita de seminte de chimion
  • 1/2 lingurita de turmenic pudra
  • sare si piper negru dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline
  • o ceapa mare feliata subtire
  • 3 catei de usturoi tocati marunt
  • 1 ardei iute rosu mare curatat de seminte si tocat marunt
  • 100 ml supa de legume sau pui (merge si apa simpla)

Conopida se taie buchetele mici. Coriandrul, schinduful si chimionul se prajesc usor apoi se piseaza cat mai fin. Se amesteca cu turmenicul, sare si piper.

Uleiul se incinge intr-un wok si se prajeste ceapa cu putina sare si piper. Se caleste la foc mediu pana ce devine moale dar nu s-a rumenit (in jur de 5 minute) . Se pune usturoiul, ardeiul iute si mirodeniile si se mai lasa totul 1 minut.

Se adauga conopida, se amesteca totul bine, apoi se pune supa (sau apa). Se pune un capac, se da in fiert si se lasa acoperit in jur de 3 minute. Se ia capacul si se mai lasa la fiert 6-10 minute, pana ce conopida devine frageda si mare parte din apa s-a evaporat. Gusta, asezoneaza de sare si piper daca este nevoie si serveste alaturi de felul de mancare preferat. Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s