Friptura de porc cu ciuperci

Mai clasic de atat nu se poate. Si rapid! Uneori cele mai bune mancaruri nu sunt deloc complicate. Sunt mancaruri simple care merg direct la suflet (prin stomac, desigur!). Garnitura perfecta ar fi niste sparanghel fiert! Eu incerc sa economisesc asa ca mi-am zis ca merg si niste cartofi aurii😛.

Ingrediente friptura de porc cu ciuperci:

  • 200 g ciuperci champignon
  • o ceapa mijlocie
  • 3 linguri unt topit
  • 450 g muschi de porc, taiat sub forma de snitele groase de cate 1 cm
  • 1 lingurita amidon
  • 5 linguri supa de gaina
  • 1/2 lingurita tarhon uscat
  • piper si sare dupa gust

Ciupercile se curata si se taie felii groase. Ceapa se curata si se taie felii subtiri. Se incing doua linguri de unt topit si se prajesc snitelele sarate si piperate. Se tin cate doua minute pe fiecare parte. Se tin la cald.Se pune restul de unt in tigaie si se caleste ceapa 3-4 minute, apoi se pun ciupercile si se mai calesc doua minute. Se ia tigaia de pe foc.

Se amesteca supa cu amidonul si se pun peste ciuperci impreuna cu tarhonul si putin piper. Se pune totul pe foc se da in fiert si se lasa 1 minut amestecand continuu pana ce se ingroasa sosul.

Se pune si carnea in tigaie alaturi de ciuperci si se mai lasa pe foc 30-40 de secunde sa se infierbante si carnea. Se pune pe farfurie si se serveste alaturi de garnitura preferata. Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s