Fursecuri de ciocolata cu chipsuri si bucati de ciocolata

Mi-am luat un concediu prelungit de vara, agitatie, soare, mare, din astea, asa ca nu am mai postat pe aici. Dar asta nu inseamna ca am incetat sa gatesc! O, nu! Si am retete noi pentru voi, si fara nicio pauza de acum incolo (cel putin asta e planul). Mi-am propus minim o reteta pe saptamana!

Si ca revederea sa fie una dulce, am zis sa incep cu un desert! Delicios de dulce. Un fursec tipic american (coockie), este un fursec in care ciocolata abunda, iar alaturi de un pahar cu lapte este pur si simplu rai! R-A-I!

Reteta se poate modifica extrem de usor pentru a face fursecuri cu chipsuri si bucati  de ciocolata. Pur si simplu nu pune cacao, si pune in locul ei aceeasi cantitate de faina!

Ingrediente fursecuri de ciocolata cu chipsuri si bucati de ciocolata:

  • 190 g faina alba 550
  • 48 g cacao neagra
  • 2,3 g bicarbonat de sodiu
  • 3 g sare (o lingurita rasa)
  • 134 g zahar brun inchis la culoare
  • 12 g melasa
  • 104 g zahar alb
  • 100 g ciocolata neagra 70-75%, taiata bucati de 0,9 cm
  • 110 g chipsuri de ciocolata (chocolate chips la americani; bucati mici de ciocolata in forma de lacrima)
  • 167  unt gras la temperatura camerei
  • 60 g oua (se cantaresc batute usor, cat sa se amestece galbenusurile cu albusurile – n functie de marime inseamna un ou sau un ou si jumatate)

 

Cerne faina intr-un castron si peste ea cerne cacaoa si bicarbonatul de sodiu. Amesteca! Pune si sarea si amesteca din nou. Amesteca zaharul brun, zaharul alb si melasa. Pune ciocolata taiata in bucati intr-o strecuratoare si loveste usor strecuratoarea de margine pentru a indeparta zoborogul de ciocolata ramas, care poate strica aspectul fursecurilor (mai ales daca nu folosesti cacao in compozitie). Amesteca bucatile de ciocolata cu chipsurile de ciocolata.

Bate untul fie cu mixerul de mana fie in robotul de bucatarie, la viteza mica spre medie, pana ce capata aspectul maionezei. Daca e nevoie incalzeste marginile bolului in care bati untul (fie cu un prosop cald, fie bagandu-l scurt in apa fierbinte). Adauga amestecul de zahar si melasa si mixeaza alte 3-4 minute. Curata peretii bolului si pune ouale, amestecand la viteza mica 15-30 de secunde. Nu amesteca prea mult dupa ce pui ouale, chiar daca aspectul este unul neinchegat. Daca amesteci prea mult bagi aer si fursecurile se pot umfla la copt si cand le scoti  din cuptor se lasa.

Adauga ingredientele uscate in doua aditii, amestecand de fiecare data 15-30 de secunde pana ce ingredientele sunt combinate usor. Adauga ciocolata si amesteca 10 secunde. Refrigereaza aluatul obtinut pentru 30 de minute.

Pentru copt vei avea nevoie de doua tavi, asa ca este nevoie de un cuptor cu convectie. Daca preferi, coace tavile pe rand, pastrand aluatul in frigider in timp ce coci prima tava.

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade. Pune foaie de copt in tavi. Ies 6 astfel de fursecuri…MARI! American style! Ia cate 150 g de aluat si fa o bila din el intre palme. Pune cate 3 fursecuri pe tava. Tine tava in fata si pune un fusec in stanga sus, altul in stanga jos si pe cel de al treilea in centru spre dreapta. Lasa asa tava pana ce aluatul ajunge la temperatura camerei.

Daca folosesti doua tavi deodata, baga una in treimea de sus a cuptorului si una in treimea de jos.Coace 15-18 minute la cuptorul cu convectie sau 19-22 de minute la cuptorul standard. La jumatatea timpului schimba pozitia tavilor intre ele. Scoate din cuptor si lasa lasa fusecurile in tava 10 minute pentru a prinde consistenta (se rup daca incerci sa le iei imediat). Ia fursecurile din tava si lasa-le sa se raceasca complet pe un gratar de bucatarie. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s