Kebab picant de vita

In Orientul Mijlociu kebabul de vita si oaie se gaseste peste tot, de la restaurante pana la tarabele cu mancare stradala. In mod traditional este acompaniat de hummus si/sau salata. Eu am ales salata si un sos de iaurt (iaurt amestecat cu putin ulei de masline si condimente dupa preferinta).

Ingrediente kebab picant de vita:

  • 500 g carne tocata de vita
  • o ceapa medie data pe razatoarea fina
  • 2 lingurite chimion pisat
  • 2 lingurite seminte de coriandru pisate
  • 2 lingurite paprika dulce
  • 2 sferturi de lingurita pudra de chilli cat mai iute
  • 1 lingurita sare
  • frunzele de la o legatura mica de patrunjel, tocate marunt

Amesteca carnea tocata cu restul de ingrediente. Apoi, da-o prin robotul de bucatarie sau piseaza-o intr-un mojar incapator, pana devine pastoasa. Lasa carnea la rece timp de o ora.

Imparte carnea in 6 portii egale. Intinde carnea pe 6 frigarui. De regula se face pe niste frigarui mai late, pentru a putea intoarce carnea usor; daca se pune pe o frigaruie normala, batul frigaruii se va rasuci in loc. Eu am niste frigarui duble, adica au un maner de lemn din carne pornesc doua tije metalice, paralele, tocmai pentru astfel de situatii. La o adica se pot face fara frigarui, ca niste mici foarte lungi (cu sau fara frigaruie – si se intorc cu ajutorul unei spatule).

Kebaburile se frig cel mai bine pe jar, dar se pot face si acasa intr-o tigaie intinsa, ideal de fonta. Se fac la foc iute, cam 5 minute pe fiecare parte. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s