Hummus afumat cu spanac

O reteta verde, la propriu si la figurat, plina de vitalitate si primavara! Nu credeam ca nautul merge atat de bine cu spanacul, dar parca se cunosc de o viata! Un preparat plin de culoare, vitalitate si gust!

Ingrediente:

  • 300 g naut uscat (lasat peste noapte in apa rece amestecata cu o lingurita de bicarbonat)
  • 300-350 g frunze de spanac, fara cozi, rupte bucati potrivite
  • 4 linguri de tahina (pasta de susan)
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2-4 linguri zeama de lamaie
  •  2 lingurite chimion macinat
  • 2 lingurite boaia afumata
  • 1 lingurita boaia dulce neafumata
  • sare si piper negru dupa gust
  • pudra de chilli (optional)

Nautul se scurge de apa si se clateste bine de tot. Se pune la fiert in apa rece cu sare. De cand da in fiert se tine o ora jumatate  sau doua, pana se inmoaie bine. Se pastreaza o cana mare din apa in care a fiert, restul se scurge.

Se paseaza nautul punand putin din apa pastrata. Se adauga si spanacul cate o mana deodata pasand cu blenderul vertical sau in robotul de bucatarie. Se pun si tahina, uleiul de masline, zeama de lamaie si condimentele. Daca vrei un hummus mai pastos pune din apa pastrata, cate putin, si mai mixeaza. Merge de minune cu carne, lipie libaneza, pe paine prajita sau ca atare, mancat gol! Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s