Pulpe de pui cu mazare si ceapa

Un fel simplu dar foarte rafinat. Secretul este de a gati incet pulpele pana ce carnea este perfect patrunsa si se desprinde de pe os. Si mazarea cu gustul ei dulceag, se combina perfect cu ceapa perlata. Un deliciu!

Ingrediente pulpe pui:

  • 4 pulpe de pui de 300-350 g fiecare
  • 2 linguri ulei de masline
  • un praf generos de cimbru uscat
  • un catel mare de usturoi, zdrobit usor, dar necuratat de coaja
  • 20 g unt
  • 150 ml apa

Fasoneaza pulpele de pui de grasimea si pielea in exces. Poti taia cartilagiul de jos al pulpelor, pentru un aspect mai interesant. Asezoneaza pulpele de pui cu sare si piper pe toata suprafata, apoi incinge uleiul intr-o tigaie. Prajeste pulpele 3-4 minute pe fiecare parte, la foc iute, pana ce se rumenesc frumos. Adauga cimbrul, usturoiul si unt. Imediat ce s-a topit untul adauga apa. Acopera partial cu un capac si lasa la fiert la foc mic 50-60 de minute, sau pana cand carnea este extrem de frageda si se desprinde usor de pe os. Intoarce pulpele de pui la jumatatea timpului de gatire.

Cu 15-20 de minute inainte ca pulpele sa fie gata, prepara mazarea cu ceapa.

Ingrediente mazare cu ceapa:

  • 25 g unt
  • 200 g ceapa baby
  • 600 g mazare decongelata
  • putin cimbru uscat
  • 150 ml apa
  • o capatana mica de salata verde, cu frunzele taiate fasii

Topeste untul si caleste ceapa baby 10 minute, amestecand frecvent, pana ce se inmoaie. Pune si cimbrul, mazarea si apa. Asezoneaza cus are si piper dupa gust si firbe totul la foc mic 7-10 minute, amstecand frecvent, pana ce mazarea devine frageda si lichidul aproape ca s-a evaporat. Pune si frunzele de salata si amesteca timp de 1 minut pana ce se inmoaie bine.

Rastoarna mazarea pe un platou si pune peste ea pulpele de pui. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s