Crema de patiserie cu ciocolata

Aceasta crema este sora cremei de vanilie. Este o crema de baza in patiserie si cofetarie. Se foloseste la umplut eclere, choux, sau orice necesita umplerea cu o crema de ciocolata. Practic sta la baza multor deserturi reusite, si este o idee buna sa o stapanesti bine!

Ingrediente crema de ciocolata:

  • 190 g ciocolata neagra 75%
  • 25 g amidon
  • 25 g pudra de cacao neagra
  • 60 g galbenus de oua
  • 85 g zahar alb
  • 500 g lapte gras
  • 50 g unt taiat cuburi cu latura de 0,7 cm, la temperatura camerei

Topeste ciocolata la bain marie sau la cuptorul cu microrunde. Combina amidonul cu cacaoa. Aranjeaza un vas cu apa rece, sau pune dopul la chiuveta si umple-o cu apa rece,  in care vei pune cratita cu crema cand o vei lua de pe foc.

Amesteca galbenusurile cu un mixer la viteza mica cam 30 de secunde. Pune zaharul si amesteca tot la viteza mica 1 minut si jumatate. Aduna galbenusul sarit pe peretii vasului si mai amesteca la viteza mare 3-4 minute, pana ce galbenusurile se albesc si au un aspect pufos, ca de crema. Amesteca in galbenusuri pana la incorporarea totala amidonul si cacaoa. Pune si laptele peste, usor, si amesteca mereu pentru o omogenizare completa.

Pune vasul pe foc mediu si amesteca constant cu un tel. Cand amestecul incepe sa se ingroase, redu focul la minim si continua sa amesteci pana ce s-a ingrosat complet. Ia de pe foc si pune oala in apa rece pregatita si amesteca continuu. Dupa 1 minut pune untul in doua aditii, amestecand bine de fiecare data. Apoi pune ciocolata topita si usor racita si incorporeaza perfect. Dupa ce s-a racit complet acopera cu o folie de plastic, astfel incat folia sa atinga suprafata cremei, pentru a nu face pojghita.

Tine la frigider pana esti gata sa o folosesti. Poate fi pastrata in frigider 4 zile. Bate-o usor cu un tel inainte de a folosi pentru a recapata din cremozitate.

Un gând despre &8222;Crema de patiserie cu ciocolata&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s