Legume de iarna la cuptor

Bine bai, dar iarna e pe duca! Stiu, stiu! Dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Si in afara de asta, sa nu ma injurati cand o sa dezapeziti la masina in aprilie!😀 Dar macar apoi va puteti duce in casa sa va delectati cu legumele astea minunate.

Legumele astea extrem de gustoase merg ca si garnitura la fripturi, sau daca le amesteci cu niste salata, poat fi un fel principal vegetarian!

Ingrediente:

  • 6-8 napi potriviti
  • 1/2 radacina de telina mare
  •  gulie
  • 2 morcovi mari
  • 2 pastarnaci mari
  • ulei de masline
  • cateva fire de cimbru si cateva de rozmarin, frunzele desprinse
  • sare si piper dupa gust

Legumele se curata de coaja. Napii, telina, gulia se taie in bucati groase de 2 cm. Morcovii se taie pe lung, si pastarnacii la fel, dar i se scoate mijlocul tare si varful subtire se indeparteaza, si acesta fiind atos.

Cuptorul se incinge la 200 de grade Celsius, si se lasa in el o tava in care se vor pune legumele la copt. Legumele se amesteca intr-un castron incapator si se stropesc cu putin  ulei de masline. Se pun plantele aromatice, sarea si piperul si se amesteca bine.

Se scoate rapid tava din cuptor, se pun legumele pe ea si se intind uniform, pe un singur strat. Se baga inapoi si se coc in jur de 30 de minute, intorcandu-le la jumatatea timpului. Se scot si se pun pe un platou de servit. Se pot presara si cu miere lichida imediat ce sunt scoase din cuptor, pentru a le glazura. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s