Stroganoff din porc

Un preparat extrem de rapid, o alternativa la vita stroganoff (Boeuf Stroganoff), care nu ar trebui sa dea batai de cap nimanui. Porcul are o carne mai frageda, asa ca nu risti sa o intaresti gatind-o prea mult. Da si bine pe farfurie…ce mai vrei…mancarea perfecta.

Eu am ales ca garnitura paste, dar nu e obligatoriu. O poti manca ca atare, cu orez sau cu ceva cartofi.

Ingrediente:

  • 500 g cotlet de porc fara os
  • o lingurita boia dulce afumata
  • 4 linguri ulei de masline
  • o ceapa feliata subtire
  • 2 catei de usturoi feliati subtire
  • 200 g ciuperci champignon
  • 1/4 pahar de coniac sau brandy
  • 150 ml smantana acra
  • cativa stropi de zeama de lamaie
  • o mana de patrunjel proaspat tocat
  • sare si piper

Curata grasimea si tendoanele de pe cotletul de porc, apoi taie-l in felii subtiri. Asezoneaza cu boiaua afumata, sare si piper dupa gust.

Incinge jumatate din ulei intr-o tigaie mare pana ce sfaraie bine. Pune ceapa si caleste-o la foc moderat 6-8 minute pana se inmoaie si devine translucida; amesteca des. Da focul mai tare si pune ciupercile. Prajeste 3 minute, pune usturoiul si mai lasa un minut, pana ce ciupercile sunt moi. Pune ce e in tigaie pe un platou.

Pune in aceeasi tigaie uleiul ramas si frige carnea de porc la foc iute. Las-o 2-3 minute pana se rumeneste pe toate partile. Poti face asta in transe; daca tigaia nu e suficient de mare si pui toata carnea, isi lasa lichid si va fierbe in loc sa se friga.

Cand carnea e gata pune-o pe toata in tigaie daca ai fript-o in transe, apoi adauga ceapa si ciupercile calite. Amesteca bine si pune cogniacul; flambeaza sau lasa-l sa fiarba pana scade aproape complet. Pune smantana si da intr-un clocot. Asezoneaza cu sare, piper si putina zeama de lamaie. Ia tigaia de pe foc si imediat presara patrunjelul. Serveste cu garnitura preferata. Optional mai poti presara peste stroganoff-ul de porc un varf de cutit de boia afumata. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s