Tort cu morcovi

Daca ai fost pe la Starbucks stii si de tortul cu morcovi. Delicios, dar parca prea dulce (deh, americani!). M-am gandit eu ca sigur se poate face si in casa, si am avut dreptate! Iar rezultatul: DIVIN! Nu glumesc! DIVIN! Cred ca merge perfect si de sarbatori, putand fi aromatizat cu scortisoara sau alte condimente specifice sezonului (ho ho ho!). Nu se face nici greu, deci…numai avantaje! A, si v-am spus ca e DIVIN? Dap, DIVIN (nu di-vin).

Ingrediente blat (forma de tort 26 cm):

  • 300 g morcovi curatati si spalati
  • 250 g zahar brun
  • 5 oua
  • o lingura de rom
  • 1 lingurita coaja rasa lamaie
  • 300 g migdale macinate
  • 60 g faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita scortisoara (optional – se poate mari cantitatea pana la o lingurita si se pot amesteca mai multe condimente sau se poate folosi amestec de turta dulce)

Ingrediente crema branza:

  • 230 g unt (82%) la temperatura camerei
  • 230 g crema de branza la temperatura camerei
  • 250 g zahar pudra
  • o lingurita extract de vanilie

Intai se tapeteaza forma de tort cu hartie de copt (doar fundul formei) si peretii se ung cu unt. Se incinge cuptorul la 180 de grade. Morcovii se rad pe razatoarea mica. Se bat ouale cu zahar 4-5 minute si apoi se adauga morcovii si se amesteca bine. Se pune si romul si coaja de lamaie rasa.

Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne. Se pune in faina si praful de sare si condimentele, daca folositi. Se amesteca. In oua se incorporeaza migdalele macinate si la final faina. Amestecati cat sa se lege toate nu insistati foarte mult, pentru a nu intari aluatul.

Se toarna compozitia in forma de tort si apoi se netezeste suprafata. Se coace in jur de o ora (poate dura intre 50 si 70 de minute in functie de cuptor). Trebuie sa creasca si sa se rumeneasca bine. Se scoate din cuptor si se lasa 2-3 minute sa isi traga sufletul. Se trece un cutit cu lama subtire pe marginea formei si se mai lasa 10-15 minute la racit in forma. Apoi se scoate si se pune pe un gratar de prajituri pentru a se raci complet.

In acest timp se face crema. Se bate untul 3 minute la viteza medie, cu mixerul. Apoi se pune si crema de branza si se mai bate totul 1-2 minute. Se adauga apoi zaharul pudra, cate putin deodata si batand constant. Atentie cand se pune zaharul, reduceti viteza la minim pana se incorporeaza pentru a nu zbura zahar in toata bucataria. La final se amesteca bine in crema vanilia. Se baga la frigider 15-20 minute.

Blatul se taie in 3 cu un cutit zimtat si lung. Crema se imparte in 3. O parte se pune pe baza blatului, peste care se pune a doua felie de blat. Se acopera si aceasta cu o parte din crema si se pune peste ultima felie de blat. Crema ramasa se intinde pe tot tortul, inclusiv pe margini (pe margini doar cat sa acopere, nu in strat gros pentru ca se va scruge).

Se baga la frigider cateva ore, pana se aseaza crema. Se mananca cu multa pofta, alaturi de cei dragi. Sa va fie de bine!🙂

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s