Salata picanta de vinete

Aceasta salata din orient este buna rece, si merge fie ca atare cu paine sau ca garnitura la orice fel de carne. Nu este o salata de vinete in modul traditional romanesc! Vinetele se taie felii, nu sunt facute pasta! Mi-a placut mult aceasta salata asa ca o recomand oricui vrea sa isi diversifice dieta cu ceva delicios!

Ingrediente:

  • 2 vinete mici taiate felii rotunde
  • 5 linguri ulei de masline
  • 30 ml otet rosu de vin
  • doi catei de usturoi pisati
  • o lingura zeama de lamaie
  • 1/2 lingurita chimion macinat (a nu se confunda cu chimenul)
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • o jumatate de castravete taiat felii rotunde subtiri
  • doua rosii aromate taiate subtire
  • 2 linguri iaurt
  • sare si piper dupa gust

Incalzeste o tigaie pe foc. Unge feliile cu putin din uleiul de masline, si frige-le pana ce sunt rumene si moi. Lasa feliile de vinete sa se raceasca putin si apoi taie-le pe jumatate.

Amesteca uleiul ramas cu otetul, zeama de lamaie si condimentele. Amesteca cu vinetele inca calde si lasa la frigider doua ore.  Apoi adauga castravetele si rosiile. Pune salata intr-un bol de servit si presara deasupra iaurtul. Optional poti presara si patrunjel tocat! Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s