Cotlete de porc cu pastarnac la cuptor

Pastarnacul copt este uimitor. Este foarte dulce, fiind din aceeasi familie ca morcovul, cu un gust usor de nuca. Da foarte bine in aceasta reteta, alaturi de cotlete. Recomand combinatia🙂

Ingrediente:

  • 4 pastarnaci (500 g in total), curatati de coaja si taiati pe lung  in 6 bucati fiecare
  • 2 cepe rosii, fiecare taiata in 8 bucati
  • 2 linguri si jumatate de ulei de masline
  • o lingura si jumatate de mustar cu boabe
  • 4 cotlete de porc
  • o lingura si jumatate de miere
  • o mana mica de frunze de salvie
  • sare si piper

Se incinge cuptorul la 220 de grade. Pune legumele intr-o tava, amesteca-le cu 2 linguri de ulei de masline si o lingura de mustar si baga-le la cuptor 20 de minute. In acest timp incinge bine de tot o tigaie pe foc. Freaca cotletele de porc cu uleiul ramas, asezoneaza-le cu sare si piper si prajeste carnea la foc mare cate 1 minut pe fioecare parte, pentru a prinde crusta. Tine cotletele si pe lateral in tigaie, pentru a le sigila cat mai bine.

Scoate legumnele din cuptorul, pune peste ele cotletele si peste cotlete restul de mustar si baga la cuptor 15 minute. Scoate din nou tava, presara totul cu miere si imprastie salvia si mai baga la cuptor 5-10 minute. Serveste friptura cu pastarnac, ceapa rosie si zeama din tava. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s