Cheesecake cu ciocolata si ghimbir

Cheesecake din nou! De data asta cu ciocolata. De mult voiam sa incerc un cheesecake cu ciocolata, dar cand am vazut ca in combinatie intra si ghimbirul, n-am putut rezista. Din start am de spus ca nu este o prajitura pentru oricine. Personal mi se pare delicioasa. Dar ghimbirul se poate dovedi prea mult pentru cei mai conservatori, asa ca nu este o prajitura cu care sa experimentezi la zile de nastere sau alte evenimente. Este un rasfat personal!

Ingrediente:

  • 150 g biscuiti cu ghimbir, rupti
  • 50 g unt topit si racit usor
  • 250 g mascarpone la temperatura camerei
  • 250 g branza Philadelphia la temperatura camerei
  • doua oua mari
  • 35 g zahar alb
  • 150 g ciocolata neagra cu ghimbir (am gasit la lidl)
  • smantana dulce sau iaurt grecesc pentru servit (optional)

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se maruntesc biscuitii bine de tot (intr-un robot de bucatarie sau manual – pusi intr-o punga rezistenta si „macelariti” cu un facalet) si se amesteca cu untul topit. Se ia o forma cu arc de 18 cm si se pune compozitia pe fund, presand bine. Se poate inalta o margine sau se poate lasa fundul mai gros; cum prefera fiecare. Baga forma in cuptor si coace blatul 5-7 minute, apoi scoate forma si micsoreaza temperatura la 170 de grade. Cand forma se raceste se ung peretii cu putin unt moale (doar cat sa fie unsurosi, nu trebuie strat gros).

Ciocolata se topeste la baine marie sau in cuptorul cu microunde (atentie sa nu se arda) si se lasa sa se racoreasca putin. Mascarpone se amesteca cu branza Philadelphia si se adauga pe rand ouale amestecand bine. Se pune si zaharul si ciocolata topita si se amesteca pana e totul omogen, dar cu grija sa nu se incorporeze aer in compozitie pentru ca prajitura se poate crapa la copt.

Se toarna compozitia in forma si se coace 50 de minute. Este gata cand compozitia se leaga bine si in mijloc este inca putin gelatinoasa. Se scoate tava din cuptor, se trece un cutit cu lama subtire pe marginea formei si se lasa la racit in forma.

Se scoate cu grija, si se baga la frigider cateva ore. Se taie in felii si se serveste cu iaurt grecesc sau smantana dulce grasa. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s