Blinele de hrisca

Blinelele sunt un fel de clatite mici, o bucata plata de aluat, fripta sau prajita. Nu sunt precum clatitele frantuzesti, ci mai degraba ca cele americane, mai consistente. Hrisca nu este o cereala, este o samanta, si se spune ca este foarte sanatoasa. Are un gust aparte, care mie imi place foarte mult.

Blinelele astea nu sunt cine stie ce de unele singure, dar cand sunt asociate cu carne, peste, etc, devin o minune. Eu am facut o friptura de porc la cuptor, am rupt-o in fasii si am pus peste blinele, cu putin sos facut din sucurile ramase in tava fripturii. O alta idee este de a pune peste ele somon fume cu putina smantana acra amestecata cu cateva capere. Lasati-va imaginatia sa zburde!

Ingrediente:

  • 85 g faina de hrisca
  • 85 g faina alba 650
  • 1 lingurita si jumatate praf de copt
  • 3 sferturi lingurita sare fina
  • 200 ml lapte
  • o lingura si jumatate de unt topit sau ulei de masline
  • doua albusuri

Se amesteca fainurile, praful de copt si sarea si se cern intr-un bol mare. Se face o adancitura in mijloc si se pune uleiul amestecat cu laptele. Se amesteca usor pana se obtine un aluat moale. Se lasa 5-10 minute sa se odihneasca.

Inainte sa te apuci de copt, bate albusurile spuma si incorporeaza-le in aluat. Incinge o tigaie antiaderenta pe foc si pune in ea putin unt, cat sa acopere fundul tigaii intr-un strat subtire de tot.  Pune aluat in tigaie folosind un polonic mic. Daca incap poti pune doua deodata, dar ai grija sa nu se atinga blinelele intre ele ca sa nu se lipeasca una de cealalta. Se coc blinelele cate 1 minut si jumatate, pana ce partea de jos se rumeneste. Se intorc si se mai frig 1 minut. Se scot pe o farfurie si eventual se tin la cald pana la servire. Cand ai facut jumatate din aluat e posibil sa mai fie nevoie sa mai adaugi putin unt. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s