Salata cu vinete fripte si lamaie

O reteta siciliana, plina de savoare! Pentru noi romanii este o iesire din tipar, tiparul salatei de vinete! Vinetele se pot gati in atat de multe feluri incat este pacat sa ne limitam doar la clasica salata de vinete, oricat de gustoasa ar fi! Si ce este grozav la salata de fata este ca poate fi tinuta in frigider pana la 4 zile. mai mult, a doua zi este chiar mai gustoasa!

Ingrediente:

  • o vanata mare (cam 650 g)
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • sucul de la o lamaie (ideal si coaja rasa, daca lamaie e organica)
  • 2 linguri capere spalate si scurse
  • 12 masline verzi fara samburi
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare si piper dupa gust

Taie vanata in cuburi de 2,5 cm. Pune bucatile de vanata intr-un castron, impreuna cu uleiul si amesteca bine. Frige intr-o tigaie antiaderenta bucatile de vanata, in mai multe transe daca e nevoie. Nu le inghesuiti, ca sa nu isi lase prea multa zeama. Trebuie fripte nu fierte. Cand sunt moi si rumenite se scot pe un prosop de hartie. Se presara cu sare. Se amesteca bucatile de vanata cu restul ingredientelor si se asezoneaza la final, cu sare si piper. Se serveste la temperatura camerei. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s