Biscuiti cu migdale

V-am spus vreodata cat de mult imi plac migdalele? MULT! Atat in deserturi cat si ca gustare in sine sau in preparate sarate. Biscuitii de fata sunt foarte simplu de facut, nu dureaza mult si nici nu necesita multe ingrediente. Se fac cat ai zice…migdale!

Ingrediente o tava (16 bucati):

  • 30 g migdale felii
  • 1 ou
  • 120 g zahar
  • 1/2 lingurita praf copt
  • 50 g migdale macinate
  • 120 g gris
  • 1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 4 picaturi esenta de migdale
  • zahar pudra pentru ornat (optional)

Se incinge cuptorul la 200 de grade Celsius si se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt. Feliile de migdale se intind pe o farfurie si se pun deoparte. Oul se freaca bine oul cu zaharul pana se albeste. Se amesteca grisul, praful de copt, migdalele macinate si se pun peste ou. Se amesteca si se pune si esenta de migdale. Cu mainile umede se modeleaza 16 bile de marimea unei nuci. Se tavalesc bilele pe jumatate prin feliile de migdale. Se aseaza in tava lasand cam 2 cm intre ele; se pun cu migdalele in sus!

Se coc timp de 10-12 minute, pana cresc si sunt usor aurii. Astfel cand se racesc sunt crocante la suprafata si moi in interior. Daca le lasi mai mult vor fi doar crocante peste tot😀. Mi se pare interesat pentru ca doar manipuland timpul de coacere se obtin doua tipuri de biscuiti destul de diferiti ca textura. Dupa ce se scoate tava din cuptor se mai lasa asa 2-3 minute, cat sa se intareasca suficient bscuitii pentru a putea fi luati fara sa se rupa. Se pun pe un gratar de bucatarie sa se raceasca complet. Apoi se pot presara cu zahar pudra. Se pastreaza intr-un borcan sau cutie de tabla. Eu i-am pus in al meu cookie jar!😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s