Cod cu cartofi dulci si piure de broccoli

Usor, de vara cum se spune, chair daca vara se cam termina! Arome intense si totusi delicate, si o combinatie de ingrediente care merge perfect. Si unde mai pui la socoteala ca toti doctorii te indeamna sa mananci mai mult peste. Preparat astfel oricui ii va fi usor sa le urmeze sfatul.

Ingrediente cartofi dulci:

  • 2 cartofi dulci (in jur de 180 g fiecare) spalati si taiati pai
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1/2 lingurita paprika afumata
  • un catel de usturoi tocat fin

Ingrediente cod:

  • 2 fileuri cod de circa 100 g fiecare
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1/2 lamaie
  • o lingurita si jumatate capere clatite si scurse
  • o lingura marar tocat fin
  • un catel de usturoi tocat fin
  • piper negru

Ingrediente piure de broccoli:

  • un fir de praz tocat
  • 200 g broccoli
  • 85 g mazare congelata
  • o mana mica de menta
  • sare si piper negru
  • o bucata mica de unt (cam cat varful degetului mare)

Se incinge cuptorul la 200 de grade celsius. Se tavalesc cartofii prin ulei se intind pe o tava si se baga la cuptor 25 de minute, amestecand in ei la jumatatea intervalului.

Pestele se pune pe o bucata de hartie de copt intr-o tava, se unge cu putin ulei se rade coaja de la lamaie peste el si se asezoneaza cu piper negru. Se lasa deoparte.

Prazul se fierbe 5 minute in apa clocotita, apoi se adauga peste broccoli si se mai lasa totul la fiert 5 minute. Se pune mazarea si se mai fierb legumele 3 minute. Se scot legumele, se scurg, pastrand o cana cu apa in care au fiert, in caz ca e nevoie sa se mai subtieze piureul (la mine nu a fost!). Se paseaza cu un blender vertical. Se adauga unutul si menta, sare si piper dupa gust, si se paseaza din nou!

In tot acest timp au trecut cele 25 de minute asa ca se scot cartofii, se pudreaza cu paprika afumata si se amesteca cu usturoiul tocat fin. Se mai baga la cuptor, impreuna cu pestele, pentru 12-17 minute.

Cele doua linguri de ulei de masline se amesteca cu celalalt catel de usturoi tocat fin, capere, marar si o lingura de apa rece. Se asezoneaza cu sare.

Cand sunt gata cartofii cu pestele se scot, se aseaza pe farfurie si se stropeste pestele cu dressingul cu capere si marar! Pofta buna si sanatate maxima!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s