Pizzaiola cu conopida

Pizzaiola e un fel de mancare facut in mod normal cu carne, dar aici e varianta cu legume! La baza sunt rosiile, care formeaza un sos asemanator cu cel pus pe pizza. Conopida e in sezon, asa ca e o reteta tocmai buna de incercat🙂

Ingrediente:

  • o conopida mare taiata in 8 bucati
  • 3 linguri ulei masline
  • 600 g rosii taiate in cuburi mai mari
  • 6 catei de usturoi cu coaja, striviti usor
  • o legatura mica de busuioc
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • un praf boia iute
  • 4 linguri vin alb sec
  • 2 linguri parmezan proaspat ras
  • 3 linguri pesmet
  • 125 g mozzarella rupta bucati

Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Cu o lingura de ulei din cele 3 se unge conopida si se baga la cuptor intr-un vas termorezistent, timp de 15 minute. Cand incep sa se inmoaie se intorc cu grija pe cealalta parte si se aseaza in jurul lor rosiile si usturoiul, apoi se presara oregano si busuioc rupt bucati si se pune vinul. Se presara si boiaua iute. se baga la cuptor alte 25-30 minute.

In acest timp se amesteca parmezanul cu pesmetul. Cand trec cele 25 de minute se pune mozarella peste conopida si se presara parmezanul cu pesmetul. Se mai lasa 10-15 minute. Se scoate si se poate garnisi cu frunze de busuioc. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s