Inghetata cu fructe de padure

Recent am vazut un reportaj care sustinea ca mai toate inghetatele de pe piata contin aditivi, E-uri, chimicale si mai putin oua, lapte si alte ingrediente naturale. Cred ca este adevarat, de aceea zic ca merita investitia intr-o masina de facut inghetata, din aceea simpla cu acumulator care se gaseste si la preturi de pana in 100 RON. inghetata se poate face in casa si fara masina de inghetata, dar cu ea ies ceva mai fine si cu cristale de gheata ceva mai mici.

Reteta de fata e una extrem de gustoasa si de simpla. Si mult mai sanatoasa decat inghetatele din comert. Are zahar si da, zaharul este combinat cu grasimi, dar macar fructele de padure sunt adevarate si practic nepreparate termic, asa ca isi pastreaza absolut toate vitaminele si proprietatile! Inca ceva, reteta de fata este preparata cu oua crude. Puteti face si un sodou, incalzind bine pe foc laptele si smantana si punand usor peste oua. Dar eu sunt in stadiul de experimentare si tot caut diferite retete de inghetata. Aceasta iese cu ceva cristale de gheata, mai ales daca nu ai masina de inghetata!

Ingrediente:

  • 2 oua mari
  • 170 g zahar fin
  • 480 ml smantana dulce
  • 250 ml lapte gras
  • 350 g fructe de padure (eu am amestecat mure, zmeura si afine in proportii egale)
  • 160 g zahar
  • zeama de la jumatate de lamaie mica

Fructele de padure se spala si se curata, apoi se amesteca cu 160 g zahar si zeama de lamaie. Se dau la rece doua ore, amestecand din 30 in 30 de minute. Pentru baza inghetatei se bat ouale cu mixerul la viteza mare, 2 minute, pana se fac pufoase. Se adauga treptat zaharul batand in continuare. Dupa ce s-a adaugat tot zaharul se mai bat 3-4 minute. Se poate pune optional si un strop de extract de vanilie. Se adauga laptele si smantana dulce, se amesteca bine si se tine la rece.

Cand vreti sa faceti inghetata, strecurati zeama lasata de fructele de padure in crema de baza. Storciti grosier fructele de padure intr-un piure in care sa ramana si bucati mai mari de fructe. Puteti folosi ustensila cu care se zdrobesc si cartofii pentru piure, sau o furculita. Amestecati si piureul obtinut cu crema de baza, apoi turnati compozitia in aparatul de inghetata si preperati conform instructiunilor producatorului. Turnati inghetata intr-un recipient si dati la congelator. Timp de 4 ore amestecati bine cu o furculita din ora in ora, pentru a sparge cristalele de gheata. Pofta buna si sanatate!

Un gând despre &8222;Inghetata cu fructe de padure&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s