Supa de rosii coapte

E vara, e soare, rosiile „se coace tare”. Sa facem o supa din ele, zic! Si nu orice supa, ci una din rosii rumenite in cuptor!

Ingrediente:

  • 1,3 kg de rosii frumoase si cat mai naturale
  • 1/2 chilli rosu curat de seminte si nervuri si taiat in doua
  • 4 catei de usturoi
  • doua cepe rosii medii
  • 3 linguri otet balsamic
  • frunze de busuioc tocate grosier (dupa gust)
  • sare si piper
  • ulei de masline

Se incinge cuptorul la 220 de grade. Intai se taie rosiile in 4 si se stropesc generos cu ulei de masline. Se pun intr-o tava, si tot in tava se pun si jumatatile ardeiului rosu iute si cei 4 catei de usturoi zdrobiti. Se presara sare si piper peste toate, se amesteca bine. Se baga tava in cuptor pe raftul cel mai de sus. Se lasa la cuptor 15-20 de minute, pana se rumenesc rosiile.

Cepele se curata si se toaca mare. Se pune ulei de masline intr-o tigaie si se caleste ceapa in el, la foc mediu, cu putina sare. Cand ceapa e inmuiata bine se pune otetul si se lasa sa se reduca complet. Se scoate tava de rosii din cuptor si se amesteca cu ceapa.

Toarna totul intr-un blender (sau foloseste un blender vertical) impreuna cu busuiocul si paseaza bine. Potriveste de sare si piper. Se pune in castroane, cu ulei de masline si smantana deasupra. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s