Inghetata cu Guinnesss si ciocolata Hershey’s

O inghetata mai deosebita! Inainte sa te sperii si sa arunci reteta la gunoi, trebuie sa spun ca gustul este asemanator cu cel al inghetatei de cafea. Berea Guinness, este o bere de tip stout, care are gust de cafea. Pentru a potenta si mai mult gustul se adauga si cafea in inghetata. Iar ciocolata Hershey’s…este cea mai populara si raspandita ciocolata din America de Nord dar si pe plan mondial. De curand a aparut si la noi, asa ca am zis sa profit de ea. Eu am folosit coockies and cream, dar poti folosi orice fel de Hershey’s iti place. Combinatia da bine, inghetata este deosebita, este vara…asa ca….treci la treaba!

Ingrediente:

  • fa compozitia de baza pentru o inghetata de vanilie, ca aici (eventual pune mai putina vanilie) dar nu o ingheta
  • o lingurita si jumatate ness
  • un sfert de lingurita sare
  • 60 ml bere Guinness
  • doua ciocolate mici Hershey’s, tocate marunt

Amesteca berea cu cafeaua si sarea. Adauga peste baza de vanilie. Se tine baza la frigider cateva ore, apoi se pune in masina de inghetata. Dupa 40 de minute in masina se pune intr-un recipient incapator si se baga la congelator 3-4 ore. Daca nu ai masina de inghetata…stii procedura. Baga direct in recipientul incapator, si amesteca in ea din 45 in 45 de minute, cam de 4-5 ori, sa nu formeze cristale de gheata. Pofta buna si vara racoroasa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s