Iepure in sos de citrice

Din nou Italia. Mai exact arome din Italia. Nu am mai gatit iepure pana acum, dar pentru prima incercare mi-a iesit! Va las sa vedeti singuri.

Ingrediente:

  • sucul si coaja rasa de la o jumatate de portocala
  • sucul si coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • 5 linguri ulei extravirgin de masline
  • 1/2 catel usturoi tocat marunt
  • 1 iepure de 1 kg taiat in bucati
  • 2 cepe mici tocate marunt
  • 50 ml vin alb sec
  • sare, piper si cimbru uscat
  • 80 g masline negre fara samburi

Se amesteca zeama si coaja rasa de lamaie si portocala. Se pun 3 linguri de ulei de masline, usturoiul, cimbrul, sarea si piperul. Se toarna amestecul peste carne si se lasa la marinat o ora sau mai mult.

Restul de ulei se incalzeste si se caleste in el ceapa. Bucatile de iepure se scot din marinata, si aceasta se pastreaza. Se pun peste ceapa si se amesteca bine. Se lasa pe foc 5-7 minute, cat sa se rumeneasca putin, amestecand des. Se pune vinul si se lasa sa se evapore. Se toarna marinata peste iepure, si se acopera cu capac. Se lasa 20 de minute; se pun maslinele peste si se mai tine pe foc acoperit, alte 15-20 de minute. Se amesteca din cand in cand, verificand daca este suficient lichid. Daca nu este, puneti putina apa fierbinte sau supa de legume fierbinte.

Se scoate iepurele, se potriveste de sare si piper si se serveste imediat. Eu am pus niste cartofi langa! Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s