Bors de sfecla rosie

Borsul de sfecla rosie seamana foarte mult cu o supa crema de sfecla rosie. Din ce am citit se pare ca este foarte sanatos, ajuta la curatarea unor organe precum ficatul, este hranitor si etc. Dar cel mai important este gustos, si mancat rece este foarte bun vara. Racoritor si gustos!

Ingrediente:

  • doua linguri ulei de masline
  • o ceapa curatata si tocata marunt
  • 2 tije de apio sau 3-4 de telina tocate marunt
  • un morcov mare curatat si tocat marunt
  • 500 g sfecla rosie negatita, curatata de coaja si tocata mare
  • un sfert de varza rosie, cam 250 g, tocata marunt
  • 800 ml fond de legume sau apa
  • o lingura de otet din vin rosu
  • sare, piper si cimbru
  • smantana pentru servit
  • marar tocat fin (pentru servit)

Incinde uleiul si caleste ceapa, telina, morcovul si asezonea totul cu sare, piper si cimbru. Caleste 8-10 minute la foc mediu, amestecand des.

Adauga sfecla, varza si putina apa. Amesteca bine, acopera cu un capac si gateste cam 12 minute, amestecand din cand in cand. Legumele trebuie sa inceapa sa se inmoaie.

Toarna peste legume fond sau apa pana le acopera. Pune si otetul, da in fiert apoi redu focul, acopera cu capac si lasa la fiert pana cand legumele sunt moi. Daca se formeaza multa spuma la suprafata, adun-o. Gusta si potriveste de sare si piper, si eventual foarte putin zahar, daca pare prea acra.

Paseaza totul cu un blender vertical. Poti lasa si bucatile intregi, pentru un aspect rustic. Daca faci supa crema, in functie de cat de groasa sau subtire o vrei, e posibil sa trebuiasca sa mai adaugi apa fierbinte.

Serveste cu marar deasupra si cu o lingura de smantana! Pofta mare si sanatate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s