Inghetata de miere cu smantana acra

Vara e aici! La fel si inghetata! Nu ca iarna nu s-ar putea manca, dar vara parca aluneca mai usor si mai bine pe gat! Si cum de clasicele inghetate de vanilie, ciocolata si fructe m-am plictisit, am zis sa incerc si alte combinatii. Iat-o pe prima!

Ingrediente:

  • 5 galbenusuri
  • 4 linguri miere ploriflora fluida
  • o lingurita amidon
  • un praf de sare
  • 300 ml lapte gras
  • o lingurita si jumatate extract de vanilie
  • 250 g smantana acra fermentata

Amesteca galbenusurile cu mierea si amidonul pana devin groase si spumoase. Adu laptele amestecat cu praful de sare la punctul de fierbere, si pune-l usor, la inceput lingura cu lingura, peste galbenusuri. Ai mare grija sa pui cate putin si usor, sa nu faci galbenusurile omleta; amesteca constant in ele cat pui laptele fierbinte.

Pune cratita pe foc mic de tot, si amesteca constant cu un tel, pana ce se ingroasa suficient cat sa stea pe spatele unei linguri. Nu fierbe amestecul pentru ca se va coagula oul. De pe foc pune direct intr-o baie de apa cat mai rece si mai amesteca 1-2 minute, apoi lasa la racit. Cand s-a racit pune extractul de vanilie peste si smantana acra. Omogenizeaza!

Baga la congelator, sau daca ai aparat de inghetata, fa-o la el. Pentru rezultate cat mai bune, daca folosesti congelatorul, amesteca in ea din ora in ora, sa spargi cristalele de gheata, cam de 4-5 ori. Daca pui la aparatul de inghetata, poti lasa compozitia in frigider 4-5 ore sau peste noapte, pentru a se raci, se va face mai repede in aparatul de inghetata. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s