Chifle pentru hamburger

Si ajungem din nou la hamburgeri. Mai am o reteta de chifle pentru hamburgeri cu lapte. Nu hamburgerii sunt cu lapte, ci chiflele. Acestea au un gust mai robust, sunt mai dense, acelea cu lapte sunt usor mai dulcegi si mai pufoase. Depinde de preferintele tale pe care le alegi. Oricum, chiflele facute in casa sunt in mod cert mai bune decat cele cumparate! And that’s a fact my friend! Asta daca nu ai acces la niste chifle facute la o brutarie traditionala. Si cum sansele sunt mici…mai bine te apuci de framantat daca vrei hamburgeri de calitate!

Ingrediente:

  • 355 ml apa la temperatura camerei
  • o lingurita drojdie uscata
  • 375 g faina alba 550
  • 135 g faina alba 650
  • o lingura si doua lingurite zahar
  • doua lingurite sare
  • 120 ml ulei de masline extravirgin
  • seminte de susan (optional)

Dizolva drojdia in apa. Pune apa intr-un castron incapator, si pune peste fainurile, zaharul si sarea. Folosind un mixer la care atasezi carligele de framantat, amesteca pana se formeaza aluatul. Cand aluatul nu este inca bine inchegat, toarna pe margini uleiul de masline, si continua sa framanti cu mixerul. Se poate framanta si cu mainile, dar este un aluat foarte lipicios, cu care vei lucra foarte greu.

Amesteca la viteza medie cam 5 minute, pana aluatul este fin si suplu. Aluatul este lipicios,dar trebuie sa fie bine inchegat si elastic. Daca este prea tare/teapan, mai aduga putina apa (cam 50 ml) si amesteca din nou 4-5 minute. Daca este prea moale si nu este elastic mai adauga faina, cate o lingura pe rand.

Lasa aluatul la dospit, intr-un loc cald si fara curent, pentru 2-3 ore. Imparte aluatul in 8 parti egale, si cu mainile bine pudrate cu faina formeaza chiflele. Pune-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt, lasand distanta intre ele, pentru ca vor creste. Presara cu putina faina chiflele, acopera cu un prosop de bucatarie, si mai lasa la crescut alte doua ore.

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade celsius. bate usor cu palma fiecare chifla, pentru a o dezumfla. Presara seminte de susan daca doresti, eventual le ungi inainte cu putin ou batut sau lapte. Oricum semintele sunt foarte instabile, cad repede de pe chifle dupa ce sunt coapte, nu stiu cum sunt facute cele din comert de rezista asa bine.

Coace in cuptor 20-30 de minute, pana sunt frumos rumenite. Lasa-le sa se raceasca pe un gratar de bucatarie si du-te si prepara un hamburger delicios!

3 gânduri despre &8222;Chifle pentru hamburger&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s