Sufleu de ciocolata cu rom

Ah, sufleul! Spaima bucatarilor de pretutindeni! O prajitura minune, care creste de ii sar ochii din cap,dar dupa ce o scoti din cuptor ai cam 10 minute la dispozitie pana ce se va dezumfla precum un balon! Un desert clasic din bucataria franceza, sufleul este usor, delicat si aromat. Si mai ales in cazul de fata, cum sa nu iti placa combinatia de ciocolata si rom? Nu va speriati de reteta, este usor de facut daca  iti pui capul si esti atent! Secretul consta in amestecarea cremei cu albusurile batute spuma. Trebuie incorporata perfect dar fara a scoate prea mult aer din compozitie!

Ingrediente:

  • 300 ml lapte
  • 50 g unt
  • 60 g faina alba 000
  • 100 g zahar
  • 70 g ciocolata neagra de buna calitate
  • 4 oua, separate albusurile de galbenusuri
  • 30 ml rom
  • 30 g zahar pentru forme
  • 50 g unt moale pentru forme

Intai unge cu unt forme mici termorezistente, si apoi presara-le cu zahar. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Topeste ciocolata si untul la bain marie! Incorporeaza in ele faina cernuta si un praf de sare si adauga si laptele caldut. Fierbe totul cam 1 minut, pe foc mic.

Ia de pe foc si lasa sa se raceasca. Incorporeaza galbenusurile, pe rand si apoi romul. Bate albusurile spuma, apoi pune zaharul, lingura cu lingura, si bate in continuare, obtinand o spuma de bezea ferma. Incorporeaza albusurile in crema de ciocolata, amestecand usor, de jos in sus. Ai grija sa nu scoti aerul, dar totusi amesteca suficient de bine incat totul sa fie omogen.

Toarna compozitia in forme si baga-le la cuptor 20 de minute, pana ce cresc si se umfla frumos. Dupa ce sunt scoase din cuptor trebuie servite imediat! Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s