Vinete Sichuan

Ca tot este sezonul vinetelor, o reteta simpla, sanatoasa, rapida si aromata! Bucatarie chinezeasca la cel mai delicios nivel! Desi numele este de Sichuan, se refera mai ales la provincia din China de unde vine numele, piperul cu acelasi nume este pur optional!😀

Ingrediente:

  • doua vinete medii
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 3 cm radacina de ghimbir curatata si rasa
  • doi catei de usturoi tocati fin
  • o ceapa mare curatata si tocata marunt
  • un ardei rosu iute fara seminte, tocat
  • un ardei rosu tocat
  • doua fire de ceapa verde
  • o lingura seminte de susan prajite
  • sare si piper
  • 1/2 lingurita piper sichuan pisat (optional)

Ingrediente sos:

  • 150 ml fond de legume sau pui
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri vin de orez sau sherry
  • 2 lingurite sos worchester
  • 1-2 lingurite zahar
  • 1 si 1/2 lingurita faina de malai (sau amidon)

Vinetele se spala bine si se taie felii de 1 cm si jumatate grosime, apoi fiecare felie se taie pe jumatate. Pentru sos combina toate ingredientele.

Incinge intr-o tigaie jumatate din ulei si caleste in el ceapa, ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute, cam 4-5 minute, pana cand se inmoaie ceapa; focul trebuie sa fie mediu. Pune ardeiul rosu, mai lasa 2 minute pe foc, pune restul de ulei si vinetele. Asezoneaza usor cu sare si piper si gateste amestecand continuu, cam 5 minute.

Toarna sosul in tigaie, amesteca bine, da in fiert, si lasa focul mic de tot. Tine pe foc 8-10 minute, pana ce se fragezesc vinetele. Cand e gata pune pe un platou de servit, presara ceapa verde tocata si seminte de susan. Merge cu orez sau taietei alaturi, ori ca atare! Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s