Hamburger de curcan

V-am promis cand am publicat chiftelele de hamburger cu lapte ca voi da si o reteta de super-burger. Iata si reteta. Acest burger este delicios. Carnea de curcan este foarte gustoasa si merge de minune cu aromele condimentelor folosite in reteta. Nu cunosc pe nimeni caruia sa nu ii placa un burger suculent, asa ca este o reteta cu care mergi la sigur cand vrei sa impresionezi.

Ingrediente:

  • 1,2 kg carne de curcan tocata (de preferat din pulpa, cu tot cu piele)
  • o capatana de usturoi, pisata bine
  • o lingura sos worchester
  • doua lingurite sos de soia
  • 15 g patrunjel tocat marunt
  • un ou mare batut
  • 60 g pesmet fin
  • piper negru macinat
  • 6 chifle pentru hamburger cu lapte 
  • felii de rosii
  • felii de castraveti
  • frunze de salata
  • maioneza cu usturoi (eu am facut una speciala, va dau reteta mai jos)
  • ketchup picant sau sos de ardei iuti
  • felii de ceapa murata (eu am luat direct din muraturi, dar puteti face rapid, amestecand otet cu putin zahar si sa lasati feliile de ceapa 2-3 ore in el).

Amestecati usturoiul cu carnea, piperul, sosul de worchester, sosul de soia si patrunjelul. Puneti jumatate din pesmet si oul, amestecati bine si adaugati treptat si restul de pesmet, pana ce carnea nu mai este lipicioasa. Este posibil sa nu fie nevoie sa adaugi toata cantitatea de pesmet.

Imparte carnea tocata in 6 parti egale, si fa chiftele plate din ele, lasand in mijloc o adancitura mai mare. Asta pentru a preveni umflarea burgerilor la gatire! Tine la frigider o ora sau pana esti gata sa ii gatesti. Scoate cu o ora inainte de a ii prepara. Frige burgerii de curcan unsi cu putin ulei pe gratar sau intr-o tigaie non aderenta, cam 5-7 minute pe fiecare parte. O alta variaanta este de a da crusta intr-o tigaie, cam 2-3 minute pe fiecare parte, si apoi sa bagi burgerii la cuptor, pentru 7-8 minute, la 250 grade Celsius. Dupa ce sunt gata se lasa acoperiti 5-10 minute, sa se odihneasca.

Taie chiflele pe jumatate, si eventual tine-le 1 minut pe o tigaie incinsa pentru a se incalzi. Pune sosurile, apoi burgerul si la final legumele. Unge si partea de sus cu putina maioneaza si acopera. Cum spuneam, eu am facut o maioneza speciala, care merge de minune la hamburgeri. Reteta urmeaza:

Ingrediente maioneza cu usturoi:

  • doua galbenusuri de oua
  • o lingurita mustar de Dijon
  • 3 linguri otet alb de buna calitate
  • 1/2 lingurita sos Worchester
  • 500-600 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingurita sare
  • o lingurita usturoi pudra (sau putin mai mult , dupa gust)

Amesteca cu grija pentru doua minute, cu o lingura de lemn, galbenusurile, mustarul, sosul worchester si otetul. Incorporeaza cu grija, punand cate putin si in fir foarte subtire, uleiul. Dupa ce incepe maioneza sa se lege, toarna in fir subtire dar continuu uleiul, si amesteca constant, pana se incorporeaza tot. Chiar daca pare mai lichida, continua sa amesteci, pana la urma se va inchega. La final pune sarea si usturoiul si mai amesteca 1 minut. Aceasta este totul! Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s