Cheesecake cu banane

Banane! Banane cat mai coapte! Asta e secretul acestui chesecake. In rest, ce sa zic, este un cheesecake. Asta spune tot. Am vazut intr-un documentar despre obezitate si alimentatie, ca problema nu este zaharul, sau grasimile. Nimeni nu mananca zahar gol sau unt gol. Problema este cand combini zahar si grasimi. Se activeaza centrii hedonisti din creier, aceeasi care sunt stimulati de opioide si alte droguri, si vrei din ce in ce mai mult. raportul ideal pentru stimulare hedonistica este 50-50 zaharuri si grasimi. Si ca exemplu perfect era dat cheesecake-ul. Sunt perfect de acord! Nu te poti opri din mancat! Si cu bananele din compozitie…obezogenul perfect! Dar merita! Doar abordati-l cu mare precautie!

Ingrediente blat (forma tort 22 cm):

  • 50 g unt
  • 75 g biscuiti cu ovaz, zdrobiti bine
  • 50 g biscuiti sarati la fel de zdrobiti
  • o lingura de cacao
  • 20 g zahar brun
  • o lingura de arahide sarate, tocate foarte marunt

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se topeste untul si se lasa 5 minute sa se racoreasca. Se amesteca untul topit cu biscuitii, cacaoa, arahidele si zaharul. Forma se unge cu unt. Se tapeteaza fundul cu biscuitii sfaramati, apasand bine pentru a obtine un blat ferm. Se coace la cuptor 10 minute si se scoate pentru a se raci forma cu tot cu blat. Temperatura cuptorului se ridica la 240 de grade.

Ingrediente crema:

  • doua banane mici copate
  • zeama de la o lamaie mica
  • 500 g branza ricotta la temperatura camerei
  • 200 g iaurt grecesc
  • 4 oua mari
  • 120 g zahar
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • doua linguri rase amidon

Zdrobeste bananele impreuna cu zeama de lamaie, pana le faci piure. Sparge ouale si batele usor impreuna cu zaharul; nu le aera prea tare, doar cat sa se amestece. Incorporeaza in banane ricotta, iaurtul, ouale, vanilia si amidonul. Toarna in tava si baga la cuptor. Lasa 10 minute si apoi redu temperatura la 110 grade Celsius. Mai lasa 30-35 de minute. Stinge cuptorul si lasa sa se raceasca complet in el. Nu deschide usa deloc, pentru ca risti sa se crape. Dupa aceea scote-l din forma (doar inelul, nu si fundul tavii, pentru ca e prea moale si se poate rupe) si baga-l la frigider 4-5 ore sau peste noapte. Presara peste o alta lingura de arahide sarate zdrobite grosier. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s