Tiramisu rapid

Daca cititi blogul meu de ceva vreme, stiti deja ca tiramisu este pentru mine in topul deserturilor! Am si alte retete de tiramisu pe aici, dar aceasta este cea mai simpla si rapida. Nu este un tiramisu original, neavand oua, dar gustul este foarte asemanator, si atunci cand te grabesti si nu vrei sa iti bati capul prea mult, acesta reteta rapida de tiramisu este solutia ideala.

Ingrediente:

  • 150 g smantana de frisca tinuta la rece
  • 4 linguri zahar pudra
  • 250 g mascarpone la temperatura camerei
  • o lingurita esenta de vanilie de calitate
  • 3 linguri vin Marsala (se poate inlocui cu Lacrima lui Ovidiu), sau coniac
  • 200 ml cafea tare, racita la temperatura camerei
  • 20-24 de piscoturi
  • cacao pentru pudrat

Smantana se bate cu 3 linguri de zahar pudra pana este ferma. Se incorporeaza in ea mascarpone, esenta de vanilie si alcoolul. In cafea se pune lingura ramasa de zahar pudra si eventual un gat mic din alcool. Se inmoaie pe rand piscoturie in cafea, cate 2 -3 secunde pe fiecare parte, si se pun pe fundul unor pahare sau boluri mici din care se va servi tiramisu. La nevoie se rup in bucati ca sa incapa.

Peste piscoturi se pune crema de mascarpone, apoi iar piscoturi. Se repeta straturile pana se umplu paharele/bolurile, terminand cu un strat de mascarpone. Se da la rece 20-30 de minute. Inainte de servire se pudreaza cu cacao! Pofta mare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s