Frigarui de curcan cu sos de caise

Curcanul este o pasare mare, cu carne gustoasa si frageda, mai ales daca e preparata cum trebuie! Reteta de fata este inspirata din Africa de Sud. Carnea se asociaza si se marineaza cu un sos dulce-acrisor, bazat pe dulceata/gem de caise. Eu le-am mancat ca atare, doar cu sos, ca sunt pe low-carb😀, dar merg cu orez aromat sau cus cus. Curcanul se poate substitui si cu pui!

Ingrediente:

  • o lingurita ulei de floarea soarelui
  • o ceapa tocata fin
  • un catel mare de usturoi, zdrobit
  • doua frunze de dafin
  • sucul de la o lamaie mica
  • o lingura si jumatate de pudra de curry
  • 4 linguri gem de caise
  • 4 linguri suc de mere proaspat stors
  • 700 g piept de curcan
  • doua linguri smantana pentru gatit

Incalzeste uleiul. Caleste la foc mic ceapa impreuna cu frunzele de dafin. Adauga sucul de lamaie, sucul de mere, gemul de caise, pudra de curry si putina sare. Gateste 5 minute si transfera intr-un bol, apoi lasa la racit.

Taie pieptul de curcan in cuburi cu latura de aproximativ 2 cm. Cand sosul este la temperatura camerei sau mai rece, adauga carnea si amesteca bine. Lasa la marinat doua ore, la frigider. Pune carnea pe betele de frigarui, scuturand usor sosul de pe ele. Gateste-le la foc mediu, pe gratar, intorcand des.

Intre timp transfera marinata intr-o tigaie si fierbe usor 2-3 minute. Adauga smantana pentru gatit, amesteca bine si lasa la foc foarte mic, pana se incalzeste bine tot. Ia de pe foc.

Serveste frigaruile impreuna cu sosul si garnitura preferata! Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s