Chilli con carne autentic

Cand vine vorba de chilli con carne, sunt fan declarat! Iubesc aceasta mancare. Si de cand am descoperit si varianta asta..autentica…uff! Ce inseamna autentic in cazul de fata? Carnea nu este tocata, ci taiata la cutit, in cubulete cat mai mici. Dureaza ceva, este mai laborios, dar merita din plin! Apoi, legumele..se reduc. Doar ceapa usturoi si fasole! Simplu si la obiect! Carnea si sosul dau gustul!

Totul a iesit perfect, in afara de poze (o problema recurenta la mine!). Sper sa revin cu altele cand mai fac!

Ingrediente:

  • 500 g pulpa de porc taiata cubulete cat mai mici
  • 700 g carne de vita macra taita cubulete cat mai mici
  • 75 gr cubulete bacon afumat
  • doua linguri untura de porc (sau ulei)
  • doua cepe tocate nu foarte fin
  • 4 catei de usturoi tocati fin
  • o jumatate de lamaie (sau o lamaie mica) dupa gust
  • doua linguri boia dulce
  • 1/2 – 1 lingura chilli (dupa gusturi si rezistenta)
  • o lingurita chimen macinat
  • o lingura rasa de faina integrala
  • doua foi de dafin
  • doua lingurite oregano uscat
  • doua linguri pasta de rosii
  • 300 ml vin rosu sec
  • 450 ml supa de vita
  • o conserva de 400 g boabe de fasole rosie
  • sare si ceva piper macinat

In recipientul in care vei face chilliul, incinge untura si caleste in ea baconul la foc mediu, pana se rumeneste si devine crocant. Adauga ceapa si mai caleste cam 10 minute la foc domol, pana se inmoaie. Spre final, adauga si usturoiul.

In acest timp taie lamaia in sferturi pe lungime, si inlatura membrana alba din centru. Apoi taie si coaja cu partea alba, si pula se taie in bucati mici.

Ia oala de pe foc si scoate din ea ceapa si baconul, intr-o sita, scurgand inapoi in oala grasimea; lasa ceapa si baconul deoparte pentru moment. Pune oala pe foc, rumeneste carnea de porc, apoi adauga si carnea de vita si las-o si pe ea sa devina maronie. Adauga boiaua, chilli si chimen si caleste la foc mic 2 minute. Amesteca constant! Pune si faina, si mai lasa 2 minute pe foc, amestecand tot constant.

Acum pune foaia de dafin, 1/2 lingurita sare, lamaia, oregano, pasta de rosii, vinul rosu si supa de vita. Pune la loc in oala si ceapa cu baconul. da totul in clocot la foc iute, amestecand des, apoi, cand clocoteste, redu focul si fierbe usor de tot, fara capac, timp de doua ore, pana ce sosul se ingroasa si lichidul se absoarbe.

Scurge fasolea din conserva, spal-o si apoi pune-o peste chilli. Amesteca bine, lasa sa se incinga si fasolea si opreste focul. Servete cu smantana acra, legume, avocado, etc. eventual si niste tortilla! Enjoy!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s