Cupcakes surpriza

Cupcakesurile astea surpriza sunt..surprinzatoare! Surpriza vine din umplutura lor care poate fi orice. Eu am pus niste dulceata, dar puteti pune crema de ciocolata, crema de branza amestecata cu fructe de padure pasate, sau orice va trece prin cap. Faceti sa fie o surpriza. De decorat, am decorat cu o bezea elvetiana in care am pus putin colorant rosu. Somitatea s-a ocupat de ornat, si a pus compozitia in posuri in doua, jumatate din pos cu bezea necolorata si jumatate cu bezea colorata, astfel incat sa iasa bi-color! Se pricepe!

Ingrediente:

  • 250 g faina alba
  •  2 lingurite jumatate praf de copt
  • o jumatate lingurita bicarbonat
  • un ou mare
  • un praf de sare
  • 100 g zahar alb
  • un pachet de zahar vanilat
  • 80 ml ulei de floarea soarelui, rafinat
  • 250 g iaurt
  • umplutura supriza: dulceata, gem, crema de ciocolata, etc. – orice aveti la indemana sau va place

Faina se amesteca cu praful de copt, bicarbonatul si un praf de sare. Oul se bate usor cu zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza cu grija si uleiul, apoi iaurtul. Se cerne peste faina, si se amesteca cu grija, cat mai putin, atat cat sa fie faina umeda. Daca se amesteca foarte mult briosele se pot crapa cand cresc si nu ies atat de pufoase.

Se tapeteaza o tava de briose cu forme de briose din hartie sau se unge cu unt. Se pune aluat in jumatate din forma, apoi se pune o lingurita din amestecul supriza, si se toarna iar altul cat sa se umle forma putin peste trei sferturi.

Se coc 25 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit. Se scot, se lasa 5 minute in tava de briose si apoi se pun pe un gratar sa se raceasca.

Ingrediente bezeaua elvetiana:

  • doua albusuri
  • 70 g zahar tos fin
  • un praf de sare
  • un praf cream of tartar (optionaL, se poate inlocui cu cateva picaturi de zeama de lamaie)

Bezeaua elvetiana este o bezea in care albusurile se bat la cald, pe o baie de abur (bain marie), astfel incat sa se gateasca, si sa poata fi mancata asa

Se amesteca albusurile cu restul de ingrediente, intr-un vas metalic bine curat de grasime. Se pun pe o baie de aburi, si se bat (eu am folosit mixerul), la viteza mica spre medie, pana ce zaharul s-a topit aproape de tot, si albusurile se simt calde la atingere, dar nu fierbinti, se iau de pe foc, si se bat in continuare cu aceeasi viteza cam doua minute. Se creste viteza la maxim si se bat pana ce peretii vasului s-au racit complet si bezeaua este ferma. Daca vreti sa o colorati, puneti colorantul si mai bateti 1-2 minute. Se pune in posuri si se orneaza dupa fantezia fiecaruia (pentru a transforma briosele in cupcakesuri – cel putin asa e in capul meu diferenta dintre ele; briosele sunt simple, pe cand cupcakesurile au frosting). Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s