Hamburger de rata

Ca tot veni vorba de burgeri gourmet. Stiu, nu veni nicio vorba de burgeri gourmet, dar trebuia sa o aduc eu (vorba), ca sa arat ca hamburgerul nu e doar un fast food care te face sa arati ca un hipopotam. Este o masa completa, delicioasa si rafinata. Si hamburgerii astia de rata…wow, wow, wow! Trebuie sa ii incercati! Daca vreti sa va lasati de McDonalnd’s, gustati asa ceva si vedem apoi cat o sa ma mai atraga fast foodul industrial. Am preparat burgerii de 8 martie pentru Somitate. Alaturi am pus niste chocolate fondante, cu o cupa de inghetata… ce sa spun, am facut impresie! In reteta am trecut pulpa de rata confiata, dar daca nu aveti, puteti face pulpa de rata ca aici, cu tot cu „smulsul” carnii de pe oase. On your mark, get set..go! Ingrediente:

  • o lingura ulei de masline
  • o ceapa rosie feliata fin (nu tocata ci feliata, accentuez!)
  • doua linguri dulceata de ceapa
  • 500 g pulpa de rata confiata
  • 4 chifle (eu am folosit de diferite forme si compozitii, dupa gusturi)
  • o lingura de unt moale
  • o lingura mustar Dijon
  • 80 g rucola
  • Branza camembert (optionala)
  • felii de bacon rumenite in tigaie pana sunt crocante (optional)

Se incinge uleiul si se pune ceapa la calit. Se caleste la foc mic 10-15 minute, pana se inmoaie, apoi se pune dulceata de ceapa. Se amesteca bine pana se omogenizeaza tot si se ia de pe foc. Daca folosesti pulpa de rata confiata, se incalzeste bine si se rupe carnea de pe os cu o furculita. Daca folosesti sugestia mea de la inceput, ai deja carnea rupta😀. Taie chiflele in doua si intinde putin unt pe partile inferioare. Pune chiflele cu partea cu unt intr-o tigaie incinsa si lasa-le 30 de secunde. Intinde mustar pe partile de sus ale chiflelor. Si acum se incepe montarea. Pe partea de jos a chiflelor se pune dulceata de ceapa, frunze de rucola, carnea de rata. Daca folositi, puneti branza si apoi feliile de bacon rumenite. La final acoperiti cu capacul chiflei. Bagati burgerii la cuptorul preincalzit la 230 de grade pentru 3-5 minute. Ideea este sa se incalzeasca, si mai ales sa se topeasca branza, daca folositi. Daca nu folositi branza si ingredientele sunt suficient de calde cand montati hamburgerii, nu mai este nevoie sa fie tinuti la cuptor. Pofta buna tuturor gurmanzilor (ca multi suntem)!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s