Rulada cu umplutura de carnati si cartofi Duchesse

Voiam sa fac de ceva vreme cartofi Duchesse . Suna pompos, dar de fapt este piure de cartofi amestecat cu ou si copt sub forma de bezele. Cum acesti cartofi sunt o garnitura, trebuia sa pun ceva langa, asa ca am facut si o rulada cu ce aveam prin casa. Adica carne de porc si carnati..tot de porc :P.

Ingrediente:

  • 600 g pulpa sau muschi de porc
  • un carnat gros (eu am folosit carnat cu chimen)
  • doua lingurite mustar cu boabe
  • 1-2 lingurite sos brun HP
  • o lingurita sos Worchester
  • sare si piper

Carnea de porc se desface pe din doua, taiata de-a lungul fibrei. Se aplatizeaza bine; eu am batut-o cu un ciocan de snitele; inainte de a face asta puneti folie alimentara peste carne pentru a nu o rupe. Amestecati sosul brun cu mustarul si sosul Worchester. Sarati si piperati carnea, apoi ungeti o parte din ea cu amestecul obtinut. Desfaceti carnatul si scoateti carnea tocata din el. Intindeti pe carnea de porc carnea tocata din carnat, pe aceeasi parte unde ati si uns-o, lasand la margini 1-2 cm liberi. Rulati carnea strans, si legati-o cu sfoara, atat pe diagonala cat si pe orizontala.

Puneti pe un gratar cu o tava cu putina apa sub el. Bagati la cuptorul incins la 230 de grade. Lasati 20 de minute, apoi reduceti focul la 190 de grade si lasati o ora – o ora si zece minute.

Ingrediente cartofi Duchesse :

  • 1 kg de cartofi
  • 50 g unt
  • un ou
  • un galbenus
  • sare si piper alb

Cartofii se curata si se taie cuburi. Se pun in apa rece cu un praf de sare si se fierb pana sunt moi. Se scurg bine si se mai pun pe foc iute 10-20 de secunde, pentru a se usca. Se zdrobesc cu o fuculita sau presa speciala. Se amesteca in ei untul si se condimenteaza cu sare si piper alb. Cand s-au mai racit, se pune si oul amestecat bine cu galbenusul. Nu puneti cand este fierbinte pentru a nu coace ouale. Se omogenizeaza totul.

Se pun cu posh-ul intr-o tava tapetata cu hartie de copt; se formeaza bezele. Se baga in ultimele 15 minute de gatire a ruladei, sub ea. Cand se scoate rulada de carne, se muta cartofii pe sina din mijloc a cuptorului si se mai lasa 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos.

Rulada scoasa se tine acoperita pana sunt gata cartofii. Dupa ce scoateti cartofii Duchesse, lasa-ti 2-3 minute inainte de a umbla la ei, pentru a nu ii rupe. Montati pe farfurie si serviti. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s