Piept de pui tandoori

Am mai scris o retete de pulpe de pui tandoori. Aceasta este usor diferita, fiind luata de la Gordon Ramsay. El o folosea pentru a face niste puisori mici, eu am folosit piept de pui. Alaturi de carne am pus niste salata de varza rosie si varza alba, in parti egale. Sanatos si delicios!

Ingrediente:

  • 800 g de piept de pui taiat in bucati medii
  • o lingurita turmenic macinat
  • doua lingurite garam masala
  • o lingurita coriandru macinat
  • o lingurita chimion macinat
  • un catel mare de usturoi, zdrobit
  • 3 cm radacina de ghimbir curatata si rasa fin
  • zeama de la o jumatate de lamaie mica
  • 100 ml iaurt natural
  • o mana mica de tulpini de patrunjel tocate foarte marunt
  • sara si piper negru

Se amesteca toate ingredientele de mai sus (in afara de carne)  pentru a face o marinata. In marinata se pune carnea si se freaca bine pe toate partile. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la frigider cateva ore sau peste noapte (cu cat mai mult cu atat mai bine).

Se scot bucatile de carne din marinata, se asezoneaza cu sare si piper si se frig pe plita, la foc mediu, pana sunt bine patrunse si frumos rumenite. Se pun pe farfurie si se taie in bucati pastrand forma bucatii de piept de pui. Alaturi se pune salata de varza. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s