Fursecuri cu jeleu

Una pe ultima suta de metrii, inainte de Craciun! Sunt foarte aspectuase si foarte gustoase.

Ingrediente:

  • 400 gr faina
  • 50 gr migdale macinate
  • 100 gr zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 200 gr unt rece
  • 3 galbenusuri
  • 200 gr jeleu de zmeura (sau alt jeleu de fructe
  • zahar pudra

Se face un aluat fraged. Se amesteca faina cu migdalele macinate, cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Untul se taie cubulete mici si se adauga peste amestecul de mai sus. Se amesteca cu varfurile degetelor pana se obtin firimituri. Se leaga totul cu galbenusurile usor batute pana se obtine un aluat. Daca e prea uscat se adauga 1-2 linguri de apa rece. Nu uitati regula de baza la aluatul fraged: NU FRAMANTATI PREA MULT pentru ca se intareste dupa coacere. Se imparte aluatul in 2, fiecare se face o bila, care se aplatizeaza. Fiecare se inveleste in staniol si se tine la rece 30 de minute

Se scoate din frigider si se intainde fiecare bila intr-o foaie cam de 3-4 mm grosime. Se decupeaza stelute mai mari si in jumatate din ele se mai decupeaza niste stelute mai mici, pentru a se putea suprapune la final (ca sa arate ca in poze – cu jeleul „la vedere”🙂 ).

Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius. Se aseaza stelutele in tavi si se coc 12-15 minute. Se scot, se lasa inca 5 minute in tava ca sa capete fermitate si se pun apoi sa se raceasca pe un gradar de bucatarie.

Fursecurile negaurite se ung cu un strat subtire de jeleu. Celelalte (gaurite) se pudreaza din belsug cu zahar pudra. Pe fiecare fursec uns cu jeleu, se aseaza unul pudrat cu zahar. Se pun pe o tava, tava se pune sub brad ca sa aiba si Mosul ce manca. Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s