Somon cu sos de caramel

M.M.M! Imi lasa gura apa numai cand ma gandesc la aceasta reteta. Probabil cel mai interesant (si gustos) fel de a gati somonul! Chiar daca vine Craciunul si primeaza retetele traditionale, este bine sa te rasfeti si cu ceva mai exotic, si sosul de caramel mi se pare ca merge de minune la vremea de afara.

Este foarte usor de facut, si rezultatul va fi pe placul oricui!

Ingrediente:

  • o lingura de ulei de floarea soarelui
  • doua bucati de file de somon cu tot cu piele
  • 4 linguri zahar brun
  • 4 linguri sos de peste
  • o lingura seminte de susan prajite usor intr-o tigaie fara ulei (aveti grija sa le rumeniti doar, sa nu le ardeti)
  • doua lingurite ulei de susan
  • doua cepe verzi taiate rondele pe diagonala
  • foi de salata verde pentru servit
  • piper negru proaspat macinat
  • frunze de menta (optional)

Lingura de ulei se incalzeste si se pun fileurile de somon cu pielea in jos. Cand pielea devine crocanta, se scurge uleiul din tigaie si daca intre timp sosul nu este gata se ia de pe foc. Sosul se face astfel, de preferat concomitent cu prima frigere a pestelui. Se amesteca zaharul cu sosul de peste si se fierbe la foc mic amestecand des. Aveti grija sa nu clocoteasca, si doar sa se infierbante bine si sa se ingroase usor, iar zaharul sa se dizolve. Daca e nevoie luati de pe foc cand se infoaie prea tare.

Puneti sosul peste peste, si lasati la foc mic, acoperit, cam 10 minute. Din cand in cand mai puneti din sosul de caramel peste peste. In tot acest timp, pestele sta cu pielea in jos, nu se intorce deloc.

Cand e gata, pestele se pune in farfurii pe frunze de salata. Se pune peste el sosul ramas in tigaie, se presara piper si semintele de susan si uleiul de susan.Se garniseste cu ceapa verde si frunzele de menta! Nebunie!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s