Curry malaiezian cu orez parfumat

Nu stiu multe despre malaiezieni, dar se pare ca fac un curry al naibii de bun. Ingrediente exotice, gusturi pline, arome puternice! De toate pentru cei cu gusturi alese! Nu veti fi dezamagiti!

Ingrediente curry malaiezian:

  • o lingura (sau mai mult, dupa gust) de pasta de curry verde
  • 750 g pulpe de pui fara piele si oase
  • 1 si 1/2 ulei de floarea soarelui
  • doua cepe mici taiate julien
  • sare si piper
  • o lingurita cu varf de boia dulce
  • 3 frunze de dafin
  • un baton de scortisoara
  • doua flori de anason stelat
  • 350 ml lapte de cocos
  • 75 ml fond de pasare
  • o lingurita zahar brun
  • 1 si 1/2 lingura sos de soia
  • 1 si 1/2 lingura sos de peste
  • 300 g fasole verde (eu am pus congelata)
  • o mana de frunze de patrunjel tocat (optional)

Ingrediente orez parfumat:

  • 400 g orez basmati
  • 600 ml apa rece
  • sare si piper
  • 3 pastai de cardamon usor zdrobite
  • doua flori de anason

Taie carnea in bucati mici, cat o inghititura. Incinge uleiul si caleste in el pasta de curry verde, amestecand des, la foc mediu, cateva minute. Pune ceapa si caleste-o, amestecand des, 5 minute, pana se inmoaie. Condimenteaza carnea cu sare si piper. Pune in cratita si amesteca bine pentru a acoperi cu pasta de curry. Lasa la foc mare 3-4 minute, amestecand des.

Redu focul si pune frunzele de dafin, scortisoara si anasonul, laptele de cocos, fondul de pasare, zaharul, sosurile de soaia si de peste, si boiaua dulce, si da in clocot. Micsoreaza temperatura si lasa sa fiarba in clocote mici 30-40 de minute, pana se inmoaie puiul.

Aduna excesul de ulei de pe suprafata curry-ului si potriveste de gust cu sare si piper, daca e nevoie. Adauga fasolea, acopera cratita cu un capac si lasa la fiert 4-5 minute pana aceasta se inmoaie. Presara patrunjel tocat peste.

In acest timp se face si orezul parfumat. Orezul se spala in mai multe ape reci. Se pune orezul in cratita, se adauga 600 ml apa rece si se asezoneaza cu sare si piper. Pune in cratita si anasonul si cardamonul. Acopera cu un capac si lasa la fiert 10 minute. Ia cratita de pe foc si lasa-l acoperit, 5 minute, sa se umfle in aburi orezul (nu in pene!). Scoate pastaile de cardamon si anasonul, afaneaza cu furculita si serveste alaturi de curry! Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s