Peperonata

Peperonata este o tocana italieneasca de ardei, rosii si ceapa. Este simpla si foarte buna. Se poate manca ca si garnitura la peste sau carnuri, rece sau calda. Merge de minune si cu paine, sau cu paine prajita unsa cu ulei, un fel de bruscheta. Trebuie incercata!

Ingrediente:

  • 3 ardei grasi rosii curatati si taiati fasii
  • 3 ardei grasi galbeni curatati si taiati fasii
  • doua cepe potrivite taiate julien
  • doi catei mari de usturoi tocati marunt
  • 500 g de rosii taiate bucati mari
  • 6 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 4 linguri bulion de rosii
  • sare si piper dupa gust

Se incinge uleiul si se pun ardeii, ceapa, rosiile si usturoiul. Caliti 2-3 minute, si puneti si bulionul. Daca e nevoie adaugati foarte putina apa, cat sa fie amestecul mai lichid. Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic 30 minute, din momentul cand au dat in fiert. La final asezonati cu sare si piper. Cum spuneam foarte simplu! Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s