Taralli

Taralli, zisi si tarallucci, sunt  un fel de covrigei italienesti, aromati cu fenicul si piper negru. In sudul Italiei umbla vorba ca orice cearta se aplaneaza la niste taralli cu vin. Sunt fragezi si plini de savoare, mai ales daca iubiti feniculul, ca mine. Nu trebuie musai sa fie cu fenicul, puteti inlocui cu alt condiment preferat (busuioc de exemplu, sau oregano). Merg de minune cu branza, rosii, masline, etc. Ce sa mai, pe mine m-au cucerit instant, si nu se fac nici foarte greu. Va zic de pe acum pofta buna!

Ingrediente:

  • 200 g gris
  • 200 g faina 650
  • o lingurita de sare
  • o lingura de piper negru macinat
  • o lingura seminte de fenicul
  • 7 g de drojdie uscata dizolvata in 150 ml apa calduta
  • 100 ml ulei de masline extravirgin

Faina se amesteca cu grisul, sarea si restul de condimente. Se face o gaura in mijloc si se pune apa cu drojdie si uleiul de masline. Se amesteca pana se obtine un aluat moale. Se framanta 5 minute, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la crescut doua ore.

Se framanta iar aluatul 5 minute. Impartiti aluatul in 4, si rulati fiecare bucata cu ambele palme, in forma de baton cu diametrul de aproximativ 2 cm. Se taie fiecare baton in bucati de aproximativ 10 cm. Se unesc capetele fiecarei bucati si se apasa pentru a sigila.

Se pune la fiert o oala mare cu apa si sare. Taralli se introduc in apa clocotita si se lasa pana se ridica la suprafata. Operatiunea aceasta se face in transe. Cand se scot din apa se scurg si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Cuptorul se preincalzeste la 180 de grade. Se coc timp de 15-20 de minute pana devin crocanti, se vor mai intari si  dupa ce sunt scosi din cuptor. Se lasa sa se raceasca si se mananca!

5 gânduri despre &8222;Taralli&8221;

      1. Sa zicem undeva intre crocanti si fragezi – sfaramiciosi. Dar depinde si cat ii ti la cuptor. Daca ii lasi mai putin, in mijloc vor fi mai moi. depinde si de preferintele fiecaruia.

      2. Si eu cred asta,pana la urma orice coptura cu suprafata mai mica ,daca e coapta prea mult isi pierde fragezimea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s